Salı , 19 Mart 2024

MERA PROJELERİ DEVAM EDİYOR

   2015 yılında başlatılan “Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi” 2016 yılında 8 İlçenin 34 Mahallesinde uygulanacak. Projenin amacı; Kırsal mahallelerde hayvancılıkla uğraşan vatandaşların, hayvan beslemede kaliteli kaba yem ihtiyacının bir kısmını ücretsiz olarak elde ettiği meraların, bilinçsiz kullanımına bağlı olarak vasıf kaybına uğraması ve verim açısından taban seviyelere kadar düşmesinin önüne geçmektir. 2015 yılında uygulanmaya başlanan ve 2016 yılında da devam edecek olan Mera İyileştirme ve Yönetimi Projesi ile vasıf kaybına uğrayıp yeterli düzeyde verim alınamayan meraların, tekrar en yüksek verim alınabilecek seviyelere yükseltilmesi amaçlanıyor.

   2015 ve 2016 yılı içinde 8 ilçeye bağlı 34 mahallenin 89.676 dekar mera alanı proje kapsamına alınarak, vasıf kaybı yaşamış meraların iyileştirilmesi konusunda ki çalışmalara Muratlı İlçesi’ne bağlı Ballıhoca, Kırkkepenekli ve Çorlu İlçesi Sarılar Mahalleleri ile devam edildi. Proje çalışmaları diğer mahallelerde ki meralarla sürdürülecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın