Salı , 19 Mart 2024

İMAM HATİPLİLERDEN TEPKİ

Önder ve İmam Hatip Mezunları Derneği Hasan Ali Yücel meydanında toplanarak ortak basın açıklaması yaptılar.
Önder Derneği Başkanı Hüseyin Ertaş, basın açıklamasında bir kişinin televizyon kanalında imam hatiplilere hakaret edip iftiralarda bulunduğunu, bunun bir suç olduğunu belirterek şunları kaydetti;” İftira atan kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik”, “hakaret yoluyla halkın bir kesimini aşağılama” fiillerinden suç duyurusunda bulunuyoruz. Bu haddi aşan davranışından dolayı kamu davası açılmasını talep ediyoruz.  Katıldığı bir program  imam hatip mezunlarına alenen hakarette bulunarak aşağılamıştır. Suçun basın-yayım yoluyla işlenmesi, televizyonun youtube kanalı üzerinden videoya hala ulaşılabiliyor olması ise üzüntümüzü arttırmıştır. İmam hatip camiası; bugün 1 milyon 400bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu, mensubu ve gönüldaşı olan, geniş bir ailedir. 69 yıl önce kurulan imam hatip okulları, kamuoyunun gayet yakından bilindiği gibi halkımızın teveccühü ile bugüne ulaşmış eğitim kurumlandır. İmam Hatip camiası; bugün 1 milyon 400 bin öğrencisi, on milyonlarca mezunu ve mensubu olan geniş bir ailedir. Mezunlarımız dün olduğu gibi bugün de esnafından öğretim görevlisine, mühendisinden devlet adamına kadar ülkemizin dört bir yarımda hizmet vermektedir.
Bir tv programında sıradan bir cümle gibi görünen, fakat gayet bilinçlice sarf edilmiş cümleler aslında, kurulduğu günden bu yana İmam Hatip camiası ve değerlerine düşman bir zihniyetin dışa vurumudur.
Bize göre bu sözlerin hedefi Türkiye’dir. 83 milyonluk birlik ve beraberliğimizdir.
Kurulduğu günden bu yana milletine hizmetten başka bir gaye edinmemiş olan İmam Hatip okullarına yönelik bu tavrı şiddetle kınıyoruz.
Camiamıza yönelik iğrenç, aşağılık ithamlarda bulunan şahıs hakkında kamu davası açılmasını ve iftiralarının yanına kar kalmamasını istiyoruz.
Suç duyurumuzun gereğinin yapılacağına; bu tür davranışların cezasız kalmayacağma inanıyoruz.
Adaletin yerini bulması, sadece İmam Hatip camiasına değil, toplumumuzun herhangi bir kesimine yönelik hakaret ve iftira dolu sözlerin, böyle kolaylıkla dile getirilmemesine büyük katkı sağlayacak, hiç kimse başka bir kişi, zümre veya grup hakkında böyle pervasız sözlere cüret edemeyecektir.
Son olarak imam hatiplerin bu toprakların mayası, harcı, irfanı olduğuna inanan, iş adamı, bürokrat, siyasetçi, akademisyen, esnafı, kısacası herkesi Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunmaya davet ediyoruz.”
Basın açıklamasında Tekirdağ AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezai Çetin, İl Müftüsü İsmail İpek, Süleymanpaşa Müftüsü Ayhan Okur, Önder ve İmam Hatip Mezunları Derneği üyeleri katıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın