Perşembe , 25 Nisan 2024

CİZRE’YE UZANAN DOST ELİ

cizree   Ak Parti Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı tarafından Mamak’tan Cizre’ye gönderilen yardın tırıyla ilgili basın açıklaması gönderilmiştir. Gönderilen basın açıklaması:

   Ak Parti Tekirdağ Milletvekili ve Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Ayse Doğan,Karabük Milletvekili Sn.Burhanettin UYSAL,24.Dönem Milletvekili Sn.Ekrem ÇELEBİ, Mamak Belediye Başkanı Sn.Mesut AKGÜL, Mamak İlçe Başkanı Sn.Muhammed Abdullah ÖZER ile birlikte Mamak ilçemizde vatandaşlarımızın katkılarıyla toplanan yardım malzemelerinin CİZRE’yegönderilmesine katılım sağlayarak “GÜN KARDEŞLİK GÜNÜDÜR”mesajı vermiştir.

Gün kardeşlik günüdür…

Terör örgütünün mağdur ettiği, tehdit ettiği veya evine el koyduğu gerekçesi ile başka mahalle ve ilçelere taşınmak zorunda kalan vatandaşlarımıza gerekli olan sosyal yardımlar Valiliklerimiz ve Kaymakamlıklarımız vasıtasıyla yapılmıştır.

Devlet, terörden ötürü evlerini terk eden ve zorunlu olarak başka ilçelere, mahallelere göç eden vatandaşlardan gidecek yeri olmayanlara kalacak yer ayarlamış, bunların bir kısmına kira yardımı yapılmıştır. Sadece Sur ilçesinden ayrılmak zorunda kalan 309 kişi otellerde barındırılmakta ve ücretleri devlet tarafından ödemektedir. Bunun yanısıra bölgede faaliyet gösteren; vergi dairlerine kayıtlı küçük ölçekli esnafın bu süreçteki mağduriyetini bir nebze hafifletmek adına; faaliyet alanına göre 1500 lira ile 3000 lira arasında nakdi yardım yapılmaktadır. Yine evlerini terk etmek zorunda kalan ve gittiği yerlerde akrabaları veya tanıdıklarının yanında kalan ya da ev tutan ailelere ilk aşamada 300 lira olarak ödenen kira yardımı daha sonra 500 liraya, son alınan kararla bu yardım miktarı 1000 liraya çıkartılmıştır.

Bu ailelerin gıda ve diğer ihtiyaçları da Sosyal Yardımlaşma Vakıfları aracılığıyla Kaymakamlıklarca karşılanmaktadır.

Görüldüğü gibi devletimiz sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçelerde yaşayan vatandaşlarımızın mağduriyetini en aza indirgemek amacıyla gereken bütün önlemleri almıştır.

Biz de AK Parti Sivil toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı olarak terörden mağdur olan kardeşlerimize yönelik geniş kapsamlı bir yardım kampanyası başlatmış bulunmaktayız.

kuru bakliyat, battaniye, mutfak eşyası, elektrikli ısıtıcı, çocuk bezi mama, ayakkabı, kaban, kazak vb. ihtiyaç malzemelerinin temin edilerek isteyen ailelere verilmesini kararlaştırdık.

Biz Kürdüz, Arabız, Türküz ama birlikte Türkiye’yiz ve hep birlikte kardeşiz. Bu kardeşliğimizin nişanesi olarak da böyle bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu yardımlar devam edecektir. Çünkü biz birlikte Türkiye’yiz, birlikte yaşama iradesi sergiliyoruz. Biz AK Parti olarak her türlü teröre karşı kardeşlerimizin yanındayız. O bölgelerde yaşayan her türlü etnik, mezhepsel ve dinsel yapının yanındayız. İnsanlar kardeştirler ve vatandaştırlar.

Saygılarımızla…

AK PARTİ SİVİL TOPLUM VE HALKLA İLİŞKİLER BAŞKANLIĞI

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın