Cuma , 19 Nisan 2024

GÜRKAN ADAY OLMAYACAK

   Tekirdağ Umum Emlak Komisyoncuları ve Müşavirleri Derneği Başkanı Gürkan Yıldırım geçtiğimiz günlerde dernek lokalinde basın toplantısı düzenledi. Gürkan basın toplantısında yapılacak seçimlerde kendisinin başkanlık için aday olmayacağını açıklayarak şunları söyledi: “Yıllardır basınla çalışmak bizde dernek olarak adet oldu. Hep yanımızda oldunuz destek verdiniz. Çok teşekkür ederim.

   Şubat ayında olağan kongremizi yapacağız. 6 defa seçime girip kazandık. 7. defa aday olmayacağım. Bu karar; yönetim ve denetim kurulunun kararıdır. Şahin Umur önümüzdeki seçimde adaylığı kabul etti. Biz de desteğimizi vereceğimizi söyledik. İnşallah Tekirdağ’ımıza hayırlı olsun.

   Sağlık problemlerim var. Ben geçen seçime hastaneden gelmiştim. Romatizmal durum var. Kızım okulda önümüzdeki dönem şehir değişikliği olabilir. 17 senedir görevdeyiz. İnsan zamanla heyecan ve kan kaybediyor. Bu nedenle aday olmuyoruz.”

   Yıldırım açıklama sonrası basının sorularına cevap verdi. “Tekirdağ’da kaç emlakçı var?” sorusuna Yıldırım şu cevabı verdi: “262 üyemiz var. 1995-96’da biz; içimizde birlikteliği sağlamak için 15-20 kişiyle kurduk. Son zamanlarda bizim işimiz emekli mesleği oldu.”

   “Başka aday çıkacak mı?” sorusuna Yıldırım’ın cevabı; “Bizde bir duyum aldık. Ümit Tahmaz’la ilgili; kendisi derneğimize üyedir. Sağdan soldan duyduk. Başkanlığa adayım diye açıklama yapıyormuş. Biz; art niyetsiz kendini üye yaptık” oldu.

   Şahin Umur yaptığı açıklamasında şunları söyledi: “Başkanımız 6 dönemdir bizimle devam ediyor. Bir dönem daha devam etmesini istedik. Çok baskı yaptık. Kabul ettiremedik. Başkanım bayrağı bize devretti. Bizde bunu en iyi şekilde taşımaya gayret edeceğiz. Beni bu göreve layık gördükleri için teşekkür ediyorum.”

   Tapu harçlarını yatırmada vatandaşların zorluk yaşadığını bu sorunu nasıl çözmeyi düşündükleri sorusu üzerine Gürkan Yıldırım şu açıklamayı yaptı. “Ziraat Bankası bu tapu harçlarının bana hiçbir faydası yok diyor. Tekirdağ Olarak muazzam paralar yatıyor. Bu paralar (17.30’da) 5,5 dendiğinde hazineye gidiyormuş. Ziraat Bankası bunu söylüyor ve kabul etmiyor.” Ziraat Bankası oraya bir eleman görevlendirse harçlar orada tahsil edilse vatandaş şehre gidip- gelmese, Ziraat Bankası bunu yapamaz mı sorusuna Yıldırım “Eleman vermiyorlar. Onu kabul etmediler. Bankamatik gelsin dedik. Tapu Dairesi’nin yanındaki Engelliler Okulu bahçesine koymak için Milli Emlak 12.000 lira yıllık kira istemiş. Onun için onu da koyamadık” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın