Cuma , 26 Nisan 2024

TEKİRDAĞLILAR VOLKSWAGEN ALIYOR


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Türkiye İstatistik Kurumu TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü 2016 yılı Mayıs ayı Motorlu Kara Taşıtları İstatistiklerinden yararlanarak “Tekirdağ ili, trafiğe kaydı yapılan araç istatistikleri” konusunda bir basın bülteni hazırladı. TÜİK Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından 27.07.2016 tarih ve 2016/111 sayılı, Bölge Müdür Vekili Kenan Çelebi imzasıyla gönderilen basın bültenine göre Mayıs ayında trafiğe kaydı yapılan otomobillerde Tekirdağlıların 1. sırada tercih ettiği marka Volkswagen oldu.

Mayıs ayında Tekirdağ’da 1 306 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Nisan ayında 1 308 olan trafiğe kaydı yapılan araç sayısı Mayıs ayında %0,2 azalışla 1 306 olmuştur. Trafiğe kaydı yapılan 1 306 taşıtın 754’ü otomobil, 246’sı motosiklet, 189’u kamyonet, 59’u traktör, 22’si kamyon 18’i otobüs, 10’u minibüs ve 8’i özel amaçlı taşıttan oluşmaktadır. Mayıs ayında trafiğe kaydı yapılan araç sayısının en yüksek olduğu il 43 bin 913 araç ile İstanbul olmuştur. İstanbul ilini Ankara(9 bin 246 araç), İzmir(6 bin 608 araç), Bursa(4 bin 399 araç), Antalya(3 bin 669 araç), Kocaeli(2 bin 313 araç) ve Adana(2 bin 260 araç) izlemiştir. En az kaydın yapıldığı iller ise Hakkâri(27 araç), Bayburt(61 araç), Tunceli(65 araç), Gümüşhane(126 araç) ve Ardahan(128 araç) olmuştur. Tekirdağ ili bu sıralamada 1 306 araç kaydı ile 16. sırada yer almıştır.

Otomobilde Volkswagen, motosiklette Mondial, traktörde New Holland
Mayıs ayında trafiğe kaydı yapılan 1 306 araç markalarına göre incelendiğinde araç türlerine göre ilk 3 tercihin sırasıyla otomobilde; Volkswagen, Toyota ve Dacia, motosiklette; Mondial, gizli marka ve Honda, kamyonette; Fiat, Ford ve Volkswagen, traktörde; New Holland, Case ve Massey Ferguson, kamyonda; Ford, Mercedes-Benz ve Isuzu, otobüste; Temsa, Mercedes-Benz ve Volkswagen, minibüste; Renault, Mercedes-Benz ve Ford ve özel amaçlı taşıtta tümünün Ford oldukları görülmüştür buy generic viagra online.

81 ilin 38’i otomobilde ilk tercihini Volkswagen’den yana kullandı.

Mayıs ayında trafiğe kaydı yapılan otomobiller marka ayrımında 81 il düzeyinde incelendiğinde illerin 38’i Volkswagen, 12’si Toyota, 10’u Renault, 10’u Dacia, 6’sı Hyundai, 3’ü Opel, 1’i Ford ve 1’i Peugeot markalarını ilk sırada tercih ettiği görülmüştür. Otomobilde Volkswagen markasını; Adıyaman, Afyon, Aksaray, Antalya, Aydın, Bartın, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Isparta, Kahramanmaraş, Karabük, Konya, Malatya, Manisa, Mersin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Tunceli, Van, Zonguldak ve Şanlıurfa, Toyota markasını; Adana, Bayburt, Bolu, Düzce, Elazığ, Hatay, Kayseri, Kilis, Kırıkkale, Osmaniye, Sakarya ve Çorum, Renault markasını; Amasya, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çankırı, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli ve Yalova, Dacia markasını; Ardahan, Artvin, Ağrı, Gümüşhane, Kars, Kastamonu, Muğla, Sinop, Trabzon ve Yozgat, Hyundai markasını Çanakkale, Iğdır, Karaman, Kütahya, Kırşehir ve Mardin, Opel markasını; Kırklareli, Samsun ve Uşak, Ford markasını; Şırnak ve Peugeot markasını Hakkâri illeri tercih etmiştir.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın