Salı , 19 Mart 2024

MALKARA BELEDİYESİ KASIM MECLİS TOPLANTISI

   Malkara Belediye Meclisi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı 5 Kasım 2015 Perşembe günü yapıldı. Belediye binası Meclis Odası’nda Ulaş Yurdakul başkanlığında yapılan toplantı;   açılış konuşması, yoklama, Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu, meclis gündem maddelerinin okunması ile başlandı.

   Gündem maddeleri görüşülerek oylandı. Gündemin 5. maddesi: Strateji Geliştirme Müdürlüğünün Kardeş Belediye İlişkileri hakkındaki yazısı okunarak görüşüldü. Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün yazısı: Malkara Belediyesi olarak ortak kültür paylaşılan Cebel (Djebel) Belediyesi ile; ‘’Yöresel kültürün karşılıklı işbirliği içinde yaşatılması, bölgesel kalkınma hedeflerine ulaşabilme, yerel hizmetlerde işbirliği yapma, gençlerin bir araya gelerek ortak projeler yürütmesi, her iki kentin hemşerileri arasında kardeşlik ilişkilerinin güçlendirilmesi, yerel yönetimlere sivil toplum kuruluşlarının katılımının desteklenmesi, Avrupa Birliği hibe programlarına ortak proje çalışmaları ve sosyal yaşamın desteklenmesi” konularında sosyal – kültürel – ekonomik hayata katkı sunucu ortak çalışmalar yürütmek üzere kardeş belediye ilişkisi kurmak için Malkara Belediyesi’nin gönderdiği niyet mektubuna Cebel (Djebel) Belediyesi’nden gelen olumlu cevap üzerine süresiz olarak Kardeş Belediye ilişkisinin başlatılarak hayata geçirilmesi için protokol taslağının hazırlanarak İçişleri Bakanlığı’nın onayına sunulması oy birliğiyle kabul edildi. Gündemin diğer maddelerinin görüşülerek oylanması ile toplantı sona erdi.

   Meclis toplantısı sonrasında Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul; Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri ile eşlerine yemek verdi. Yemekte katılanlara hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında Yurdakul “Geçen yıl ilk performans planımızı yapmıştık. Bu yıl 2. performans planımızı yaptık. Malkara’mıza hayırlı olsun diyorum. Umuyorum ki performans planını yüksek oranda hep birlikte gerçekleştireceğiz. Sizlere programımıza katıldığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın