Salı , 19 Mart 2024

TEKİRDAĞ’DA ZAFER BAYRAMI COŞKUSU

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yılı Tekirdağ’da da törenlerle kutlandı. Törene; Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, CHP Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Garnizon Komutanı Piyade Alb. Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, TESKİ Genel Müdürü İbrahim İçöz, kurum ve kuruluş müdürleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. 

Tekirdağ Valiliği Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma töreni Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığının Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı okundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bugün, milletçe ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki kardeşlerimizle birlikte Büyük Zafer’in 98. yıl dönümüne kavuşmanın heyecanı içindeyiz. Ülkemizdeki ve dünyanın dört bir yanındaki vatandaşlarımın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı gönülden tebrik ediyorum. 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır.

30 Ağustos zaferiyle bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğu tüm dünyaya bir kez daha ilan edilmiştir. Bu zafer, tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanıdır.

Türkiye’nin istiklal ve istikbal mücadelesi bugün de devam etmektedir. Doğu Akdeniz’den ülkemizi dışlamaya çalışanlarla, bir asır önce vatanımızı işgale yeltenenlerin aynı müstevliler olması elbette tesadüf değildir. Milletimiz nasıl yokluk ve imkânsızlığa rağmen kurtuluş mücadelesini zafere taşımışsa, bugün de Mavi Vatan’daki Sevr heveslerini ve hamlelerini boşa çıkarmakta asla tereddüt göstermeyecektir. Bu husustaki irademizden ve zafere olan sarsılmaz inancımızdan kimsenin şüphesi olmamalıdır.

Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. Bin yıldır bu vatanı korumak için hayatlarını feda etmiş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlıklı, huzurlu ömürler diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

8. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı adına Topçu Yüzbaşı Sinan Saltık’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapmasının ardından tören sona erdi.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törenden sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında şehitlerin kabirleri ziyaret edildi.  Şehitlik ziyaretine; Tekirdağ Valisi Aziz  Yıldırım ve şehit aileleri, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, CHP Tekirdağ Milletv ekili İlhami Özcan Aygun ve Candan Yüceer, Garnizon Komutanı Piyade Alb. Şahin Yenilmez, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya ve il protokolü ziyaret katıldı. Ziyarette, Kuran-ı Kerim tilaveti ve dua sonrasında protokol üyeleri şehitlerin kabirlerine karanfil bırakıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri sonrasında açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Başta Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, yüce milletimizin ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.  

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında bando otobüs turu düzenledi.  Otobüs ile Şarköy, Malkara, Hayrabolu ve Süleymanpaşa ilçelerini ziyaret eden Bando Takımı, çaldıkları marş ve şarkılarla 30 Ağustos coşkusunu sokaklara taşıdı. Vatandaşlar da evlerinin balkon ve camlarından ellerinde Türk Bayrakları ve  Atatürk posterleri ile bando takımına eşlik ederek 30 Ağustos Zafer Bayramı coşkusuna ortak oldu.

Bando Takımı ile birlikte vatandaşları selamlayan ve bayramlarını kutlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  “Vatan sevgisi ve tarih bilinci ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yıl dönümünü kutluyoruz. Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Mücadelemizin kahramanlarına çok şey borçluyuz. Bizlere düşen görev, atalarımızın çok zor şartlarda kurtardıkları vatanımızı korumak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkarmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, bizlere eşlik eden tüm hemşerilerime canı gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.  30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. Yılı kutlamaları vatandaşlar bayraklarını alarak yaptıkları yürüyüşle sona erdi. Köprübaşından başlayan yürüyüşe CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,  Millet İttifakı ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Köprübaşından başlayan ve Hasan Ali Yücel Meydanı’nda sona eren yürüyüşün sonunda 30 Ağustos Zaferini bize armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunması ile vatandaşlar kutlama programını bitirdiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın