Salı , 19 Mart 2024

NKÜ’DE YETENEK SINAVLARI

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümü Özel Yetenek Sınavı adaylardan büyük ilgi gördü. 30 kişilik kontenjana 247 adayın online başvuru yaptığı ve 147 katılımın olduğu özel yetenek sınavı, hijyen kurallarına uygun şekilde, sosyal mesafe korunarak ve maske kullanımına riayet edilerek tek aşama olarak gerçekleşti.

2020 TYT (YGS)’den en az 150 puan alan adayların başvurduğu ve verilen konu üzerinden imgesel (serbest, hayalî çalışma) çizebilme yeteneklerinin ölçülmesi amaçlandı.

Jüri değerlendirmesinden sonra Özel Yetenek Yerleştirme puanına göre en yüksekten düşüğe doğru sıralamalar yapılacak ve ilk 30 kişi asil listeyi, 50 puan ve üzerinde alan diğer adaylar ise yedek listeyi oluşturacak.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Türk Müziği Devlet Konservatuarı Çalgı Eğitimi Bölümü özel yetenek sınavı, pandemi süreci dolayısıyla sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak başladı. Rektörlük Konferans Salonunda gerekli tedbirler alınarak gerçekleşen sınavda adaylar, salona ateşleri ölçülerek tek tek alındı. Her aday, başkanlığını Türk Müziği Devlet Konservatuarı Müdürü Arda Göksu’nun yaptığı jüri önünde sosyal mesafeye uyarak tek başına sınav verdi. Konservatuar Müdürü Göksu, sınava katılan adayların yetenekleri doğrultusunda puanlanarak değerlendirileceğini belirterek, adaylara sınav öncesi bilgilendirmede bulundu ve başarı dileklerini iletti.İki gün sürecek özel yetenek sınavında adaylar, 2020-2021 eğitim – öğretim yılında Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi ailesinin üyesi olabilmek için ter dökecekler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın