Cumartesi , 27 Nisan 2024

CHP VEKİLLER MAZBATALARINI ALDI

   1 Kasım seçimlerinde Tekirdağ’da CHP’den milletvekili seçilen Faik Öztrak, Candan Yüceer ve Emre Köprülü 9 Kasım’da mazbatalarını aldılar. Adliye çıkışında CHP İl Başkanı Şeref Çetin şunları söyledi: “Milletvekillerimiz mazbatalarını almıştır. Seçimlerde göstermiş olduğunuz çalışma için, seçimlerdeki destekleriniz için teşekkür ediyorum. Bundan sonraki seçim için çalışmalarımız başlamıştır.”

   Çetin’den sonra Emre Köprülü yaptığı konuşmasında özetle şunları söyledi: “Bugün 1 Kasım seçimleri sonucunda milletvekili seçilen CHP’li milletvekilleri olarak mazbatalarımızı aldık. Bunun sorumluluk olduğunu, görevimizi yerine getirdiğimizi biliyorum. Baktığımızda başarılı bir seçim geçirdik. Ak Parti ile aramızda ciddi bir oy farkı var.

   Mazbatalarımızı aldık. Bilincinde, farkındayız; mazbataların her birinde; kadın kollarımızın, ilçe başkanlarımızın, il başkanımızın, partililerimizin alın teri emeği vardır. Bizlerde bu alın teri, emeğin baskısını üzerimizde hissederek görevimize devam edeceğiz. Ülkemizin Atatürk ilkelerinde, laik, demokratik olarak yürümesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

   Köprülüden sonra Candan Yüceer konuşma yaptı. Yüceer özetle: “Atatürk sevdalıları, Cumhuriyet, demokrasi âşıkları; örgütümüz başta olmak üzere bize oy veren herkese teşekkür ederim. Mazbatalarımızı aldık. Bizim adımız yazıyor ama bize ait değiller. Oy verenlerin emeği, alın teri var. Sizlere layık olmaya alın terinizi hiç etmemeye çalışacağız.

     Dün ne söylüyorsak; demokrasi, özgürlük, Atatürk diyorsak; bugünde söylemeye devam edeceğiz. Yarında söyleyeceğiz. Sonuç mutlu sonuç değil, bizi mutlu etmedi. Mücadelemiz zor ama sizlere güveniyoruz. Sizlerin yoldaşınız olmaktan, sizlerle olmaktan mutluyuz” dedi.

   Son konuşmayı Faik Öztrak yaptı. Öztrak özetle şöyle dedi: “Mazbatalarımızı aldık. Arkadaşımın da söylediği gibi mazbatalar aslında bize ait değil. Önce örgütümüzün, sonra diğer 3 arkadaşımızın, ilçe başkanlarımızın, il başkanımızın, Tekirdağ’ındır. 7 Haziran’da seçim yaptık. 5 ay sonra 1 Kasım’da başka seçim yaptık.

   Ben; “bu başkanlık sistemini geri getirecek seçimdir” dedim, kimse inanmadı. Ama iktidar partisi bunu konuşmadı. Biz ne söylediysek onu konuştu. Asgari ücret 1.300-lira olacak, yardımlar v.s. Seçim bitti, dakika 1; bunu konuşuyorlar; başkanlık sistemi. Türkiye adım adım bir yerlere götürülüyor. Başkanlık sistemi, federasyon. Biz bunlar için çalışacağız hem de kendi içimizdeki seçimler için çalışacağız, çalışmalarımızı birlikte yürüteceğiz. Halk bize “Sen olduğun yerde kal ama görevini yapmaya devam et” dedi. Elimizi Tekirdağ’ın tüm milletvekillerine uzatıyoruz, sevgiler, saygılar sunuyorum.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın