Salı , 19 Mart 2024

TALİMATI CUMHURBAŞKANI VERDİ

Muhtarlar toplantısına katılan Zafer Mahallesi Muhtarı Yücel Çüle, Şehitler Abidesi’nin restorasyonu talebini Cumhurbaşkanına iletti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan restorasyon çalışmalarını Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin yerinde inceleyerek bilgiler aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mutad olarak düzenlediği Muhtarlar toplantısına katılan Zafer Mahallesi Muhtarı Yücel Çüle, Şehitler Abidesi’nin restorasyonu talebini Cumhurbaşkanına iletti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı’nca Şehitler Abidesi’nin restorasyonu için çalışma başlatıldı. Ak Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, yıpranan anıtın yenilenmesi ve çevre düzenlemesini kapsayan çalışmaları yerinde inceledi. Zafer Mahallesi Muhtarı Yücel Çüle, AK Parti Zafer Mahallesi Başkanı Ömür Sezen ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen İlçe Başkanı Sezayi Çetin, restorasyon sahasında çalışmaları üstlenen firma yetkililerinden bilgiler aldı.

ŞEHİT MEZARLARI HASSASİYETİ

Başkan Çetin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şehitler, gaziler ve aileleri hususundaki hassasiyetinin tüm ulusça çok iyi bilindiğini belirterek şöyle dedi; “Zafer Mahallemizin muhtarı Yücel Bey Külliye’deki muhtarlar toplantısında bizzat Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Şehitler Abidesi’nin restorasyon talebini iletti. Cumhurbaşkanımız da Tekirdağ Valiliğimize Şehitler Abidesi’nin restorasyon ve peyzajının yapılması talimatını verdi.”

Başkan Çetin, restorasyon çalışmalarına başlanan Şehitler Abidesi’nin, YİKOB aracılığıyla ihale edildiğini belirterek; “Siyasi iradenin temsilcileri olarak Cumhurbaşkanımızın talimatları gereği hayata geçen restorasyon çalışmalarının ne aşamada olduğunu vatandaşlarımıza aktarmak adına proje sahasında incelemelerde bulunduk. Tekirdağ Valiliği Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanı Sayın Vali Yardımcımız Murat Eren’den proje ve detaylarıyla ilgili bilgiler aldık. 2020’nin ikinci yarısında restorasyonun tamamlanması düşünülüyor.  Ancak restorasyon sahasında çok sayıda şehit mezarları olduğu için bu konuda titiz bir çalışma yapılıyor. Her aşamada Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayından geçerek restorasyon yürütülüyor. Kazı ve peyzaj düzenlemeleri şehitlerimizin manevi huzurunu zedelemeyecek hassaslıkta sürdüğü için bitiş tarihi uzayabilir” dedi. “MİLLETÇE DAYANIŞMA İÇİNDEYİZ”

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, 2020 yılının Elazığ’da deprem ve Van’da çığ gibi bazı felaketlerle başladığını ve son olarak İdlib’de Kahraman Mehmetçiğin iki ayrı saldırıda 13 şehit verdiğini hatırlatarak şunları söyledi; “Aziz Milletimizin başı sağ olsun. Milletçe bu zor zamanlarda şükür ki birlik, beraberlik ve dayanışma içindeyiz. Memleketimize zarar vermeye çalışanlar bilmelidir ki memleketimizin çıkarları neyi gerektiriyorsa onu yapmaya hazırız.  Şehitler tepesi boş değil. Hepimizin arzusu şehitlik makamına ulaşmaktır. Bu vesileyle şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralanan askerlerimize de acil şifalar diliyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın