Salı , 19 Mart 2024

KOKOREÇÇİLERE GECE DENETİMİ

    Ekipler işyerlerinde sağlık koşulları açısından; iş elbiseleri, havalandırma sistemleri, tuvaletlerin temizliği, pişirme, servis, mutfak ve gıda ambarlarını denetlerken işyeri açma ile hafta sonu tatil ruhsatlarını da kontrol ettiler.

     Zabıta ve Ruhsat Denetim ekipleri rutin olarak yaptığı kontrollerde; sağlıksız koşullarda kokoreç, ciğer ve köfte satan, vatandaşların sağlığını tehlikeye atan esnaflara işlem yaptılar. Ayrıca cadde üzerinde ve kaldırımlarda satış yapmamaları konusunda; kokoreç ve bunun gibi pişen diğer ürünlerin yüksek ateşe maruz kaldığını ve hızlı şekilde pişirilmesinin et üzerinde kömürleşmeye yol açtığını belirten yetkililer bu tarz pişirmenin insan sağlığına zararlı olduğunu vurgulayarak, esnafı uyardılar.

   Eşkinat; yapılan çalışmaların tamamen Süleymanpaşa halkının sağlığına yönelik olarak, denetimsiz ve kaynağı belli olmayan gıdalardan koruma amaçlı bir denetim olduğunu belirterek ‘’Halkımızın sağlığını korumak ve kollamak bizim olmazsa olmazımızdır. Vatandaşlarımızın sağlıklı gıdalar tüketmesi için çalışıyoruz. Yaptığımız denetimlerde, insan sağlığını tehdit eden olumsuzların ortadan kaldırılması için ekiplerimiz gerekli yaptırımları uygulamaya devam edecektir” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın