Salı , 19 Mart 2024

BEKLENEN MÜJDE GELDİ

Adalet Bakanlığınca Denizli, Malatya ve Tekirdağ’da bölge adliye mahkemeleri kurulmasına ilişkin karar, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Karara göre, 5235 sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanun’un 25’inci maddesi uyarınca Hâkimler ve Savcılar Kurulunun (HSK) olumlu görüşü alınarak Denizli, Malatya ve Tekirdağ bölge adliye mahkemeleri kuruldu.

10 Haziran 2022 CUMAResmî GazeteSayı : 31862
KARAR

Adalet Bakanlığından:

DENİZLİ, MALATYA VE TEKİRDAĞ BÖLGE ADLİYE

MAHKEMELERİNİN KURULMASINA

İLİŞKİN KARAR

5235 Sayılı Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Bölge Adliye Mahkemelerinin Kuruluş, Görev ve Yetkileri Hakkında Kanunun 25 inci maddesi uyarınca Hâkimler ve Savcılar Kurulunun olumlu görüşü alınarak, Denizli, Malatya ve Tekirdağ bölge adliye mahkemeleri kurulmuştur.

2016 YILINDA FAALİYETE BAŞLADI

İstinaf mahkemeleri olarak bilinen Bölge Adliye Mahkemeleri ve Bölge İdare Mahkemeleri 2016 yılında faaliyet geçti. Bölge Adliye Mahkemeleri bugüne kadar Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Sakarya, Samsun, Trabzon ve Van illerinde kurulmuştu.  Denizli, Malatya ve Tekirdağ illerinde kurulan mahkemeler ile Bölge Adliye Mahkemelerinin sayıları 18’e çıkmış oldu.

Tekirdağ Bölge Adliye diğer adıyla İstinaf Mahkemesi’nin açılması için Tekirdağ Milletvekilleri ve Tekirdağ Barosu 2006 yılından bu yana uğraşıyordu. Sonunda beklenen haber geldi. Bu mahkemenin açılacağını bize haber olarak ilk gönderen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel olmuştu. Bu şehrin vekilleri 15 yıldır bu mahkemeyi getirebilmek için emek verdiler ama şu gerçeği de göz ardı etmemek gerekli; TBMM Başkanı Mustafa Şentop olmasaydı bu mahkemenin açılışı için daha beklerdik. Bu mahkemenin açılmasında emeği geçen başta TBMM Başkanı Mustafa Şentop, AK Parti Tekirdağ Milletvekilleri Mustafa Yel ve Çiğdem Komcagüil’e, 15 yıldır bu uğurda emek veren milletvekillerine, baro başkanlarına, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’a, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e ve emeği geçen herkese şahsım ve Tekirdağ halkı adına teşekkür ederim. Bölge Adliye Mahkemesi Tekirdağ’ımıza hayırlı olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın