Cumartesi , 20 Nisan 2024

TESKİ YAĞMUR SUYU HATTI ÇALIŞMASI

     TESKİ Süleymanpaşa İlçesi’nde başladığı yağmur suyu hattı çalışmasıyla ilgili olarak basın açıklaması yayınladı. TESKİ tarafından yayınlanan basın açıklaması: “Tekirdağ İli, Süleymanpaşa İlçesinde TESKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası Bölge Müdürlüğü müşterek kontrollüğünde devam etmekte olan Tekirdağ (Merkez) 1.Kısım Kanalizasyon ve Yağmursuyu İnşaatı yapım işi kapsamında, Peştamalcı Caddesi üzerinden başlayıp Muratlı Caddesine kadar olan kısımda yapılması planlanan Ø 1000 mm lik yağmur suyu şebeke hattının, bu cadde üzerindeki düzensiz ve yoğun altyapılardan dolayı yapımına imkân olmadığı tespit edilmiştir.

   TESKİ Genel Müdürlüğü ve İller Bankası Bölge Müdürlüğünün müşterek çalışmaları sonucunda; Genel Müdürlüğümüzün 21.08.2015 tarihli talep yazısı ve İller Bankasının 28.09.2015 tarihli cevap yazısı ile Revize Yağmur Suyu İnşaat Projesi vize ettirilmiştir. Vize edilen projede Peştemalcı Caddesi yerine Hükümet Caddesi, Mimar Sinan Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinden Ø 1400 mm çapında 228 mt. ve Ø 1000 mm çapında 622 mt. uzunluğunda olmak üzere toplam 850 mt Betonarme borular ile denize deşarjını sağlayacak bir proje ortaya çıkmıştır.

Bu Projenin Süleymanpaşa Halkı İçin Önemi Nedir?

   Süleymanpaşa İlçesi’nin altında bulunan tarihi dönemlerde tonoz şeklinde yapılmış kaçış tünelleri bulunmaktadır. Yaşadığımız şehre günümüze kadar büyük altyapı çalışmaları yapılmadığından yağışlı dönemlerde bu tüneller yağmur suyu ve kanalizasyon şebeke hatları gibi kullanılmıştır. Günümüze kadar amacı dışında kullanılmış bu tarihi yapılar artık yapı ömrünü tamamlamış, gelen atık su ve yağmur sularını taşıyamayacak duruma gelmiştir. Ne zaman ve nerede çökeceği belli olmayan bu tüneller Süleymanpaşa halkı için çok büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Yakın zamanda Ertuğrul Mahallesi, Namık Kemal Ortaokulu önünde bu nedenlerden dolayı göçük meydana gelmiştir.

   Yukarıda bahsetmiş olduğumuz tonoz yapılarındaki atık ve yağmur sularının bitirilmesi ve çökmeleri önlemek için TESKİ Genel Müdürlüğü tarafından revize edilen yağmursuyu inşaat projesi Tekirdağ halkı için çok büyük önem teşkil ettiğinden çalışmalar tüm hızıyla Atatürk Bulvarında devam etmektedir.

   Ayrıca; Yağmur Suyu inşaat projemize ilave olarak Ø 800 mm çapında 100 mt. uzunluğunda kanalizasyon anakollektör hattı bağlantı çalışmaları da eş zamanlı olarak yapılmaktadır. Çalışmalarımız Hükümet Caddesi ile Muratlı Caddesi birleşiminde tamamlanacaktır. Halkımıza saygıyla duyurulur.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın