Cumartesi , 20 Nisan 2024

“GÜZEL TÜRKÇEMİZİN GÜZELLİĞİ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın, 26 Eylül Dil Bayramı mesajı;

“1932’deki ilk Türk Dili Kurultayı’nın açılış günü olan 26 Eylül, ülkemizde “Dil Bayramı” olarak kabul edilmiştir.

Güzel Türkçemizin öz güzelliğini ve zenginliğini meydana çıkarmak, onu yeryüzü dilleri arasında değerine yaraşır yüksekliğe eriştirmek amacıyla Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Dil Kurumu kurulmuş ve Dil Devrimi hayata geçirilmiştir. Yapılan çalışmalar kısa sürede sonuç vermiş, Türkçemiz sadeleştirilmiş ve bu sayede eğitim, bilim, kültür, sanat ve edebiyat dili haline getirilmiştir. Türk Dil Kurumu’nun öncülüğünde Türkçemizin geliştirilmesine ve yabancı dillerin etkisinden korunmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Güzel Türkçemizi en iyi şekilde konuşmak, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak tüm yurttaşlarımız için önemli bir görev ve sorumluluktur.

Ses bayrağımız olan Türkçemiz için büyük bir uyanışın miladı olan 26 Eylül Dil Bayramımızı kutluyor, Dil Devriminin mimarı Ebedi Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet, şükran ve saygıyla anıyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın