Cuma , 26 Nisan 2024

ET KOMBİNALARINDA ATIK YÖNETİMİ

     Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Malkara ve Saray ilçelerinde yapılacak olan et kombinalarında atık yönetim planları Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka’nın başkanlığında Sağlık ve Çevre Koruma Daire Başkanlığı yetkilileri projeler üzerinde çalışarak kombina atık yönetim planlarını incelendiler.

     Konuyla ilgili olarak Dodurka şu açıklamayı yaptı; “Herhangi bir tesise ait çevresel etki konusu; diğer tüm konuların üstünde olan ve mutlaka proje safhasında detayıyla incelenmesi gereken bir konudur. Örneğin insanlara sağlıklı et yedireceğiz diye çevre kirliliği yaratarak insan sağlığıyla oynayacaksak kombina yapıp bunca masraf yapmaya ne gerek var? Bu nedenle teknik ekiplerimiz elbirliğiyle çevreci hassasiyeti yüksek nitelikte kombina planlarını ortaya koydular.”

     Çevre Mühendisi Serap Uluç; enerji verimliliği, su tasarrufu, gürültü, koku ve gaz emisyonun engellenmesi, sıvı ve katı atıkların bertarafı, hatta geri dönüşümü vb. konularda yaptığı sunumla teknik bilgiler verdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın