Salı , 19 Mart 2024

BÜYÜKŞEHİRDEN VATANDAŞA TARIM EĞİTİMİ

     Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı; bitkisel ve hayvansal üretimde; manda yetiştiriciliğinden, koyunculuğa, arıcılıktan, odun dışı orman ürünlerinin üretimine, toplu damla sulama sistemlerinden köy turizmi ve kooperatifçiliğe kadar birçok farklı konuda tarımsal eğitim ve yayım çalışmaları kararı aldı. Bu karar çerçevesinde de il genelinde tarım sektörüne yönelik bilgilendirme toplantıları düzenlemeye başladı. Şarköy ilçesi Beyoğlu Mahallesi’nde il toplantı vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

     Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan yaptıkları program doğrultusunda Kış ve İlkbahar aylarında tüm üretim faaliyetlerinde en önemli ve pahalı girdi haline gelmiş olan bilginin doğru ve sağlıklı bir şekilde ilimiz çiftçilerine iletilmesi için düzenlenecek etkinliklerde üreticilerle bir araya gelecek.

   Belirlenen konular kırsal mahallelerde ele alınarak vatandaşların bu konuda bilgilendirilmesi sağlanacak. Şarköy Beyoğlu Mahallesi’nde ilki yapılan ve “Kaliteli Kaba Yem Bitkileri Üretimi”nin öneminin anlatılacağı ikinci toplantı 18 Kasım 2015 Çarşamba günü Saray ilçesine bağlı Yuvalı Mahallesi’nde yapılacak. Bu eğitim programları devam edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın