Salı , 19 Mart 2024

YÜCEL YENİDEN BAŞKAN

MHP’nin Tekirdağ olağan 13. Kongresi İsmet İnönü Spor Salonunda yapıldı. Kongreye; MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu, MHP MYK Üyesi Çığır Doğu Zorlu, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve parti delegeleri katıldı.
Kongrede MHP MYK Üyesi Zorlu, Devlet Bahçeli’nin Tekirdağ ile ilgili mesajını okudu.

“TÜRK SİYASETİNİN ONUR PIRILTISIDIR”
MHP İl Başkanı İlker Yücel, kongrede yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Özellikle Milli bekanın ağır tehditlere maruz kaldığı son yıllarda verilen yüksek mücadele, tarihi süreç içinde doğru okunursa varlığımızın ve mevcudiyetimizin milletimiz için anlamı ve önemi daha iyi anlaşılacaktır.  Artık hiç kimsenin göz ardı edemeyeceği partimizin siyasal varlığı, Türkiye üzerinde düşünceleri olan herkesin, milletimiz için iyi veya kötü emeller besleyen her unsurun, mutlaka dikkate almaları gereken bir kudret halini almıştır. Bu kazanımdaki payınız çok yüksektir. Bu itibarla, üzerlerine titrediğimiz bu muhteşem eserin ve kadrolarımızın siyasal mücadele alanı dışında başka emeller uğruna israf edilmelerine, geleceklerinin başka istikametlere sürüklenmesine asla göz yummayacağımızı bu vesileyle ifade etmek isterim. Partimizin ulaştığı kuvvet ve mevkii kolay elde edilmemiştir.  Yaşanan olaylar, organize saldırılar, yıldırma çabaları, iftiralar ve suçlamalar hepinizin bildiği gerçeklerdir.


Gönüldaşlarıyla, sevdalılarıyla, ülküdaşlarıyla, milletiyle, işçisiyle, esnafıyla, köylüsüyle bir ve beraberdir. bu beraberliği karartmaya hiçbir çapsız ve çamur zihniyetin ömrü yetmeyecektir. İlkesi edepsiz karanlık siyaset yapanların ve bunların ağa babalarının, gayri milli unsurların, FETÖ’cü kuklaların, örgüt mensuplarının Entrika ve algı oyunları tutmayacaktır. Milliyetçi hareket partisi Türk siyasetinin onur pırıltısıdır. Ne istiyorsak Türk milleti içindir, neyi amaçlıyorsak Türklüğün ve Türkiye cumhuriyetinin parlak istikbaline hazırlık ve hizmettir. Bir olacağız, beraber olacağız, gönülleri fethedeceğiz. Davamıza yararı dokunacak her arkadaşımıza sahip çıkacağız. Bugün kaybeden yoktur. Bugün üzülen yoktur. Bugün başı eğik bir şekilde kongre alanından çıkıp gidecek tek bir kardeşimiz olmayacaktır. Bütün dava arkadaşlarımızı, bütün delegelerimizi, bütün vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Ne Mutlu Türküm Diyene”
“ÜLKÜ İRADENİN TECELLİ ETTİĞİ YERLER”
MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu’nun kongrede yaptığı konuşmasından satırlar; “Kurultaylar Türk töresinin bir parçasıdır.  Kurultaylar birlik ve beraberliğimizin pekiştiği, Ülkü iradenin tecelli ettiği yerlerdir.
 Dünya bugüne kadar benzerinin yaşanmadığı küresel bir salgın ile karşı karşıyadır.  Bütün Ülkeler bu salgınla uğraş vermektedir. Türkiye, salgına yönelik olarak, güvenlik, ekonomi ve sağlık olmak üzere bir takım önemler almıştır. Böyle bir felaket karşısında yerinde kararlar alarak asla kaosa müsaade edilmedi. Türkiye’nin ekonomisine olumsuz etkisini azaltmak amacıyla alınan önlemler sayesinde Vatandaşlarımızın mağduriyeti en aza indirilmeye çalışılmış, tüm sektörlerdeki hareketlilik ile birlikte çark yeniden hızla dönmeye başlamıştır.  Siyasete asla alet edilmemesi gereken hususların başında halk sağlığı gelmektedir.  Ancak CHP ve Tabipler birliğinin gerçek dışı açıklamalarla Türkiye’nin Covid-19 mücadelesinde tüm Dünya’nın gıpta ettiği başarısı  ve Sağlıkçılarımızın olağan üstü mücadelesini yok saymaktadır. Bu sağlık camiasına bir ihanettir. Bu süreçte hekimler arasına nifak sokmak ve güvensizlik yaratmak isteniyor. Salgınla Türkiye karıştırılmak isteniyor. Bu çalışmalar beyhude bir çabadır. Türkiye bir yandan salgın ile mücadele ederken, diğer taraftan Doğu Akdeniz’den Ege’ye, Kıbrıs’tan Ege’ye Kıbrıs’tan Suriye’ye kadar birçok sorunla mücadele etmektedir. Çok sıcak dış ilişkilerin yaşandığı  bir dönemde CHP ve Yandaşlarının polemikleri Türkiye’ye ne kadar bağlı olduklarını göstermektedir. Türkiye’nin 7 düvele meydan okuduğu bu süreçte muhalefetin destek açıklaması yapmaması ibret verici bir durumdur. Ülkemizin ne terör, ne salgın, ne diplomatik nede ekonomik mücadelesinde destek vermeyip Türkiye’nin büyüme kararlığına karşı çıkanlar iş birlikçilerdir.”
Konuşmalardan sonra tek liste ile yapılan seçimde mevcut il başkanı İlker yeniden MHP Tekirdağ İl Başkanı seçildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir cevap yazın