Cuma , 29 Mart 2024

HIZLI TREN ÇALIŞMAMIZ SÜRÜYOR

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Edirne Mitingi’nde Selimiye Meydanı’nda halka hitap etti. Selimiye Meydanı’nda düzenlenen mitinge Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Lütfiye Selva Çam, AK Parti Milletvekilleri ve vatandaşlar  katıldı.

 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın Edirne konuşmasından satırlar: “Fatih Sultan Mehmet, işte böyle bir şehirde dünyaya geldi. Fakat çok çalışarak Edirne’yi ve ilçelerini Fatih Sultan Mehmet’e layık olanların artık yönetmesi lazım. İstanbul’u fetheden o güzel kumandan ve o güzel ordu, o kutlu yürüyüşü nereden başlattı? Buradan başlattı. Onun için Edirne başka.

Yeni nesillere Edirne’de doğmak arzusu kazandırmak için hep çok çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. İnşallah önümüzdeki dönemde tevazu, samimiyet ve gayretle “Memleket İşi, Gönül İşi” diyerek, Edirne’nin önünde yeni bir ufuk açıyoruz. Edirne bir CHP klasiği olan çöp, çukur, çamur zilletinden inşallah 31 Mart’ta kurtulacaktır diye inanıyorum. Dişe dokunur tek hizmet getirmeden yıllardır Edirne’nin sırtından inmeyenlerin sonu 31 Mart’ta geliyor.

Son 17 yıldır Edirne’ye 15 katrilyon lira yatırım yaptık. Eğitimde 889 yeni derslik inşa ettik. Yüksek öğrenim öğrencileri için 4 bin 64 kişi kapasiteli yurt binalarını hizmete soktuk. Bu yıl içinde 2 bin 450 kişi kapasiteli bir yüksek öğrenim yurdu, bir sonraki yıl ise toplamda bin 300 kişi kapasiteli iki yüksek öğrenim yurdunu daha şehrimize kazandıracağız. Spor salonları, yüzme havuzları, güreş alanları, gençlik merkezleri, Keşan’a, Uzunköprü’ye, merkeze yaptık. Gençlerimizle beraber ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı da gözettik. Sosyal devlet anlayışımız var, bu ilkeden hareketle gerçek anlamını bulduğu bir dönemi yaşıyoruz. Türkiye’de sosyal devlet ilkesini en yaygın, en başarılı şekilde uygulayan AK Parti olmuştur. Edirneli ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, şehit yakınlarımıza, yaşlılarımıza, engellilerimize, 757 milyon lira tutarında kaynak aktardık. TOKİ vasıtasıyla 5 bin 848 konut projesini hayata geçirdik. Üç Şerefeli Cami, Kazasker Salih Mescidi gibi önemli eserlerin de aralarında bulunduğu 153 ata yadigarı eserimizi restore ettik. Süleyman Paşa Camisi, Ekmekçizade Ahmet Paşa Kervansarayı gibi eserlerin restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Yaklaşık 7,5 katrilyon liralık maliyeti olan İpek Demiryolu güzergâhının ülkemizden geçen bölümünün Avrupa bağlantısını sağlayacak Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projemizle ilgili çalışmalar da sürüyor. Yıllık yaklaşık 3,5 milyon yolcu ve 9,6 milyon ton yük taşınacak hızlı tren hattının bitmesiyle Halkalı-Kapıkule arasındaki seyahat süresi 4 saatten 1 saat 20 dakikaya, yük taşıma süresi ise 6,5 saatten 2 saat 20 dakikaya inecek. Onlar konuşur, biz yaparız. Halkalı-Kapıkule Hızlı Tren Projemizin altyapı hazırlıklarını tamamladık. Bu yıl inşası için gerekli adımları atıyoruz.

ERGENE İÇİN HAVZADA DÖNÜŞÜM BAŞLATILDI

Trakya için hayati öneme sahip Ergene Nehri’nin hayata döndürülmesi için havzada büyük dönüşümün başlatıldığını vurgulayan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan; “Bu nehrin kenarında hangi belediye var. CHP belediyesi var. Peki, bütün bu atık sular nereden geliyor? Oralardaki fabrikalardan geliyor. Peki, Bay Kemal senin bu belediyelerin bunlara bugüne kadar niye müdahale etmedi? Niye bunların önünü kesmedi? Bu Bay Kemal sadece yalan üretir, iş üretmez. Biz bunun cemaziyülevvelini biliriz. SSK’nın genel müdürü olduğu zaman sağlıkta bu ülkeyi nasıl çökertti biliriz. Bunlar ölüleri bile morga alır onları anasına, babasına teslim etmezlerdi. Bunlar böyle.

Yürüttükleri çalışmalarla Ergene Nehri’nin su kalitesinde ciddi seviyelerde iyileşme sağladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Bekleyemezdik, devam ediyoruz. Ergene Havzası’nda son teknolojiye sahip 13 İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşa ettik. Hepsini de hizmete aldık, bekleyemeyiz. Çünkü CHP’ye kalırsa bu iş bitmiş, yanmışız. 

Sulama tesisleriyle 454 bin dekar zirai araziyi sulamaya açtıklarını ifade edeN Erdoğan; “İnşaatı devam eden sulama tesisleriyle 367 bin dekar araziyi daha sulamaya açacağız. Edirne’yi taşkınlardan korumak için Kanal Edirne Projesi’ni hayata geçiriyoruz. Bu sene içerisinde devreye alacağımız projeyle Edirne, Meriç Nehri taşkınlarından korunacak. Edirneli çiftçilerimize 2,6 katrilyon lira tutarında tarımsal destek verdik. Bay Kemal ne diyor? ‘Çiftçi aç, çiftçinin topraklarına el konuldu’ diyor. Eline, diline dursun. Hangi topraklara el koyduk? 2,6 katrilyon çiftçilerimize tarımsal destek verdik. Bunlar resmi hesaplar, sen neye göre konuşuyorsun? Merkez, Keşan, İpsala, Süloğlu, Uzunköprü, Havsa ve Meriç’e doğal gazı getirdik. Getirdik mi? Artık benim anam, bacım, Ayşe, Fatma kardeşim kömürlüğe gidip kömür almıyor. Hemen düğmeye basıyor, evin her yerinde sıcak su. Rahmetli anam neler çekti be. 4 kat evin bodrumundan odunu, kömürü taşırdı. Soba evin bir odasında var. Bu çileleri hep çektik mi? Şimdi ben diyorum ki Batılı modern de Helga modern de benim Ayşe, Fatma kardeşim, Ahmed’im, Mehmed’im onlar niçin modern değil? Onlar için hak da bizimkiler için niçin hak değil? Bunları kim çözdü, kim? AK Parti, biz çözdük.

TEKNOPARK

Üniversitemiz ve sanayinin el ele vererek katma değer üretmesi için Edirne’de bir teknopark kurduk. Gıda İhtisas Organize Bölgesinde arsa tahsisleri başladı. Edirne’deki iş insanlarımıza, girişimcilerimize ne kadar yatırım teşviki verdik biliyor musunuz? 1,7 katrilyon yatırım teşviki verdik. Bunu biz yaptık. Sağladığımız teşviklerle 5 bin kişilik yeni istihdam oluşturduk. Enerjide yerli kaynak kullanımını en üst düzeye çıkarmayı ve dışa bağımlılığı azaltmayı hedefliyoruz. 2017’de yerli kaynaklardan elektrik üretimimiz yüzde 45’ti. Bu oran şimdi ne oldu biliyor musunuz? Yüzde 60’ı buldu. Nereden nereye. Sadece 2018’de devreye aldığımız 4 bin 25 megavatlık kurulu gücün yüzde 93’ü yerli ve yenilenebilir kaynaklara dayalıdır. Enerji konusunda size bir müjde vereyim mi? Zaten biliyorsunuzdur ama yine de bir tekrar edelim. Geçtiğimiz hafta Trakya’da, mevcut doğal gaz üretimimizi iki katına çıkaracak 3 milyar metreküp rezerve sahip yeni gaz sahaları keşfettik. Bu rakam nedir biliyor musunuz? 300 bin hanenin 10 yıllık gaz ihtiyacını karşılayacak düzeydedir. Buradan üreteceğimiz doğal gazın cari açığımıza olumlu katkısı ne olacak biliyor musunuz? 5 milyar lira olacak. Biz çalışıyoruz, yatmıyoruz. Bay Kemal bundan da haberin var mı? Hadi bunu da bir yerde söyle be… De ki ‘Bu hükümete teşekkür ediyorum bak, bu kadar doğal gaz buldular.’ de ya… Söyle be… Bir şeyler olmaz sana söyle ama söyleyemez, o sadece yalan üretir.

NEREDE BU BELEDİYE BAŞKANI

İşte Kartal’da geçen gün binalar yıkıldı. Vatandaş diyor ki “Nerede bu belediye başkanı?” 5 gün sonra belediye başkanı oraya geliyor, kabadayılar gibi. Ama Bay Kemal sen neredesin? O zaten hiç yok. Onun çok önemli işleri var. 21 vatandaşım orada şehit olmuş, 14 yaralım var, yok. Cenaze… 9 vatandaşımın cenaze törenine ben, arkadaşlarım hep katıldık. Sadece istifa eden Akif Hamza Çebi o gün oradaydı. Bay Kemal oraya da mı gelemezdin? Gelseydin ne olurdu? Bir şey mi olurdu sanki? Onlar buralarda yoklar, onların çok önemli işleri var.

Hemen işi kolayladım ben de gittim ve cuma günü orada ziyaretlerimizi yaptık. Daha sonra orada aynı şekilde 9 vatandaşımızın cenaze törenine katıldık ki aynı gün bir de gemi denize indirme törenine katıldık ve orada vatandaşlarımla beraber olduk. Oradan da yine bir başka yere, seçim çalışmaları yapıyoruz ya gecikmeli de olsa, atladık gittik. Ama durmak yok, yola devam. Bunu yapacağız. Şimdi yalan söylemeye devam ediyor. “Benim belediye başkanım oradaydı” diyor. 5 gün sonra. Hadi onu geçtik, sen neredesin? Sen neredesin, sen? Yok. Şimdi sesleniyorum Edirne, 31 Mart’ta ülkemizin geleceği için tercihimizi istikrar ve güvenden yana kullanıyor muyuz? Edirne, 31 Mart’ta şehrimizi geleceğin belediyecilik anlayışıyla buluşturuyor muyuz? Edirne, 31 Mart’ta belediyelerimizi memleket işi gönül işi diyen kadrolara, Cumhur İttifakı’na teslim ediyor muyuz? İşte ecdadın iftihar şehri Edirne budur.

Konuşmasında İstanbul Belediye Başkanlığını hatırlatan Erdoğan, CHP iktidarlarında şehirlerin çöpten, çukurdan, çamurdan geçilmediğini belirterek, “İstanbul’da çöp dağları, hava kirliliği vardı. Gazeteler gaz maskesi dağıtıyordu. Ümraniye çöplüğü patladı, 39 vatandaşım orada öldü. CHP vardı. Şimdi ben diyorum ki aynı durum Edirne’de de olmasın, Edirne’nin ilçelerinde de olmasın. Edirne bizim serhat şehrimiz, Fatih’in doğduğu yer. Burayı gelin kurtaralım, pırıl pırıl yapalım. İçim yanıyor, canım yanıyor. Artık burayı modern bir şehir haline getirecek bir yönetime teslim edelim.

AZINLIKLAR, HAKLARINI KULLANABİLMİŞTİR

Türkiye’nin eskiden her alanda geri kaldığını dile getiren Erdoğan; “İnanın, umurlarında değildi. Türkiye uluslararası alanda sürekli mevzi kaybediyordu. Onların tek derdi kendi çıkarlarını koruyabilmekti. Milletimizin diğer haklarıyla birlikte inanç ve ibadet hakkını savunduğumuzu gayet iyi bildikleri halde laiklik feveranıyla işi tersine çevirmeye çalışmalarının sebebi de buydu.

Halbuki Türkiye, hangi dinden, hangi mezhepten, hangi meşrepten olursa olsun tüm vatandaşlarının hak ve özgürlüklerini en geniş şekilde yaşayabildiği döneme bizimle birlikte girmiştir. Başı açık, başı kapalı, nasıl giyinirse giyinsin bunlara bizim müdahale yetkimiz, hakkımız yok. İşte bunu biz sağladık, biz getirdik. Mesela Rumlar, Ermeniler, Museviler başta olmak üzere dini azınlıklar, bizim dönemimizde haklarını en geniş şekilde kullanabilmiştir. Onlara menkullerini ve gayrimenkullerini biz iade ettik. Onlar Batı’da aynı şeyleri bize karşı yapmadılar. Tam aksine bugün Batı’da camilerimiz bombalanıyor, sabote ediliyor, yakılıyor. Bugün Almanya’da aynı şey, Batı Trakya’da aynı şey.”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Çipras ile yaptığı son görüşmede de bu konuyu aktardığını belirterek; “Dedim ki; “Bizden bir şeyler istiyorsunuz, Ruhban Okulu’nu istiyorsunuz. Ben de size diyorum ki gelin bizim Fethiye Camisi’ni açalım.” “Camiyi açıyoruz” dediler. Ama dedim, “minaresi niye yok? Kilise, çan kulesi olmadan olur mu?” Biz diyoruz ki “çan kulesiyle mi yapacaksın, gel yap.” Bizim derdimiz yok, sıkıntımız yok. Bunun özelliği ne ise öyle yap. Ama bizim camimizin de mütemmim cüzü nedir? Semaya yükselen minarelerdir. Diyor;”’Muhalefet beni eleştiriyor.” Biz siyasetçiyiz, kendimize güveneceğiz, istedikleri kadar eleştirsinler. Batı Trakya’da Türk ismine dahi tahammül edemiyorsunuz. Türk, Türk… Ama bizim hiç böyle bir derdimiz yok. İstediğin yerde Rum ismini kullan. Çünkü biz bu noktada düşünce özgürlüğünden yanayız. Bizim bu noktada sıkıntımız yok. Biz, düşünce, inanç, eğitim-öğretim özgürlüğüyle yolumuza devam edeceğiz.

ORTAK VATANIMIZ

Edirne’den tüm Trakya’ya, tüm Ege’ye, tüm Türkiye’ye sesleniyorum: Bu ülke tüm renkleriyle, tüm zenginlikleriyle, tüm farklılıklarıyla 82 milyon vatandaşımızın ortak vatanıdır. Bu ülkede herkes, diğerlerinin hakkına, hukukuna saygılı olmak şartıyla dilediği gibi inanabilir, dilediği gibi yaşayabilir, dilediği gibi iş yapabilir, dilediği gibi düşüncelerini ifade edebilir. Altını çizerek ifade ediyorum, diğerlerinin hakkına, hukukuna, devlet bütünlüğüne milletin birlik beraberliğine saygılı olma dışında hiçbir sınırlama, hiçbir tahdit yoktur. Varsa aksi yönde bir muameleye maruz kalan Cumhurbaşkanı olarak bizzat yanında ben varım. Türkiye’yi artık bu yaşam tarzı, laiklik istismarından kurtarmanın vakti gelmiştir. İnşallah 31 Mart seçimleri, belediye hizmetleriyle birlikte bu bakımdan da tarihi bir değişime, dönüşüme hizmet edecektir.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Edroğan, katılımcılarla Rabia işareti yaparak; “Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ve “Bir olacağız, iri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bunu yaptığımız anda kimse Allah’ın izniyle bu milleti çökertemez” diyerek ve “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısının sözlerini miting alanındakilerle birlikte söyleyerek konuşmasını bitirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın