Cuma , 19 Nisan 2024

ŞEHİTLERE MEVLİT OKUTTULAR

   Tekirdağ’da Karadeniz Mahallesi’nde faaliyet gösteren Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Perşembe akşamı dernek binasında şehitler için mevlit okuttular. İl Müftüsü Mahmut Gürlen, Süleymanpaşa İlçe Müftüsü Süleyman Yeniçeri, Muratlı Müftüsü, Karadeniz Mahalle Cami Hocası’ndan oluşan kadro ile okunan mevlit, kaside, ilahi ve Kuran sonunda eller şehitlere yapılan dua için açıldı. Yaklaşık 1.000 kişinin katıldığı mevlit sonunda katılımcılara lokma ve ayran ikram edildi.

   Düzenlenen geceyle ilgili olarak dernek başkanı Muharrem Akyüz şunları söyledi; “Son günlerde asker, polis, çocuk, sivil birçok vatandaşımız şehit oldu. Dernek yönetim kurulu olarak yaşanan bu olaylar nedeniyle birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştirmek istedik. Bize bu ülkeyi bırakan, Kurtuluş Savaş’ımızdan bugüne bu vatan için, bu topraklar için, bayrağımızın gökyüzünde dalgalanabilmesi ve bizlerin özgürce yaşayabilmesi için canını feda eden şehitlerimiz için mevlit okutmanın doğru olacağına karar verdik. Gerekli davetleri yaptık. Mahallelilerimiz ve davetlilerimiz bu gece burada bu mevlitte buluştular. Çok güzel bir katılım var. Bütün şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyoruz. Ruhları şad, mekanları Cennet olsun.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın