Cuma , 26 Nisan 2024

TEKNİK BİLİMLER MYO İNŞAATINA BAŞLANDI

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nun yeni binalarının inşaatına başlandı. Geçtiğimiz yıl Silivri açıklarında meydana gelen depremden sonra yapılan kontrollerde Değirmenaltı’ndaki Merkez Kampusta yer alan Meslek Yüksekokulunun mevcut bloklarının, çok eski olmalarından dolayı risk taşıdığı tespit edilmişti. Üniversite Rektörlüğü tarafından öğrencilerin ve personelin güvenliği için bu binalarda eğitim – öğretim durdurularak, dersler diğer okulların binalarında yapılmaya başlanmış ve laboratuarlar da Merkezi Derslik binasına taşınarak uygulama ve araştırma faaliyetlerinin de devamlılığı sağlanmıştı.

İhale sürecinin ardından toplam inşaat alanı 10.699,50 m2 olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun yeni binalarında A Blok, 1525,8 m2 alan ile “Otomotiv Atölye” ve 456,1 m2 alan ile “Mobilya Atölye” olarak iki kısım şeklinde planlanıyor. B Blokta ise 8717,60 m2 alan içinde derslikler yer alacak. İnşaat bittiğinde, bloklar bodrum dâhil 4 kat şeklinde tamamlanmış olacak. NKÜ Rektörü Mümin Şahin, inşaatına başlanan Teknik Bilimler MYO ile ilgili olarak; “Üniversite, tek başına bina demek değildir. Ancak daha yeni ve daha sağlam eğitim yapıları ile tesisleşen eğitim-öğretim, öğrencilere modern yüzü ile sürdürülebilir ve parlak bir gelecek vaat eder. Biz imkânlarımızı zorlayarak, özellikle bu pandemi sürecinde, öğrencilerimizin hiçbir mağduriyet yaşamamasını istiyoruz. Yeni binalar tamamlandığında, inanıyorum ki bizimle birlikte öğrencilerimiz de çok mutlu olacak. Yeni okul ve atölye binalarımızın hepimize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın