Salı , 19 Mart 2024

YEŞİLSIRTLILARDAN ALBAYRAK’A JEST

   İlimiz Muratlı İlçesi Yeşilsırt Mahallesi Muhtarı Hürriyet Borucu’dan aldığımız davet üzerine kendilerini ziyarete gittik. Borucu ve mahalle sakinleri; Yeşilsırtlılar tarafından daha önceden çöplük alanı olarak kullanılan yerin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın mahallelinin talebi üzerine temizlettirdiğini ve burayı ağaçlandırma kararı aldıklarını söylediler. Yaklaşık bir yıllık süre içinde burada yapacakları ağaçlandırma ile oluşturacakları bu yere “Kadir Albayrak Fidanlığı” adını vereceklerini belirttiler.

   Yeşilsırt Mahalle Muhtarı Borucu’nun konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “2014 seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’ın da belirttiği gibi “Yeni doğmuş çocuk” gibiydik. Şimdi biz Sırtköy’de yürümeye başladık. Kadir Başkanım benim yanımda, arkamda olduğu içinde adımlarımı daha bilinçli atıyorum.

   Asfaltlama çalışmalarına bizden başladı. Yazlık düğün salonumuzun brandasını yaptırdı. Bize verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor. 2017’de Gölet Kapalı Devre Sulama Sistemi’nin hizmete gireceğini söyledi. Ayrıca; 2017-2018’de Mera Islah Çalışması ile mahallemizdeki çevre yolunun stabilize yol olarak yapılacağını ve mezarlığımızın tel örgüye alınacağını başkanımız bize bildirdi.

   Başkanımıza bizim talebimizi dikkate alarak, bizi kırmayarak çöplük alanımızı temizlettirerek gerekli düzenlemeyi yaptığı için teşekkür ediyorum. Biz; mahalleliler karar aldık. Orada ağaçlandırma çalışması yapacağız. Yetkililer dikeceğimiz ağaçların yanmaması için bir süre beklememiz gerektiğini bildirdiler. Bu nedenle hemen değil ama yaklaşık bir yıl içinde burada yapacağımız ağaçlandırma çalışması ile oluşacak fidanlığa “Kadir Albayrak Fidanlığı” adını vereceğiz. Bu bizim Başkanımız Kadir Albayrak’a mahalle olarak duyduğumuz sevgi ile mahallemize yaptıklarından dolayı duyduğumuz minnet ve şükranın küçük bir jestidir. Ben; şahsım ve tüm Yeşilsırt Mahallesi sakinleri adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a bizlere bugüne kadar verdiği destekler için teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. Onu her zaman aramızda görmekten ben ve mahallelimin mutlu olacağını da belirtmek istiyorum” dedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın