Perşembe , 25 Nisan 2024

YEŞİLSIRTKÖY DERNEĞİ AÇILIŞINI YAPTI

    Yeşilsırtlılar Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin Ortacami Mahallesi’nde bulunan dernek lokalinin açılışı yapıldı. Açılış törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Tekirdağ Eski Belediye Başkanı Adem Dalgıç, Yeşilsırt Mahallesi Muhtarı Hürriyet Borucu, Dernek Başkanı Nazlı Özden, dernek üyeleri, Yeşilsırt Mahallesi sakinleri, davetliler ve basın katıldı.

   Açılış konuşmasını Dernek Başkanı Nazlı Özden yaptı. Özden konuşmasında özetle şunları söyledi: “Bugün birlik ve beraberliğimizin en çok olduğu dönemdeyiz. Şu an derneğimizi daha şık bir şekkilde açmayı planlıyorduk ama sıkıntılar buna el vermedi. Bizim amacımız; Yeşilsırt’ta doğan, büyüyen ve Yeşilsırt ile bağları olan tüm hemşehrilerimizi birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma duyguları ile hemserilik bilincini arttıarak bir çatı altında toplamak, gelenek, görenek, örf ve adetlerimizi gelecek nesillerde yaşatmak , kültürel faaliyetlerde bulunmak amacıyla kurulmuştur.

   Yeşilsırtlılar Kültür , Dayanışma ve Yardımlaşma Derneğimizin açılışında bizleri yalnız bırakmayan siz dostlarımıza teşekkür ederek konuşmalarını yapmak için mikrofonu Sırtköy Mahalle Muhtarı Hürriyet Borucu’ya veriyorum.”

   Borucu; “Mahallem adına çalışmalarını titizlikle sürdüren dernek başkanımız Nazlı Hanım kardeşimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarım. Bizler; derneğimizi yaşatmak, eski gelenek ve göreneklerimizi yürütmek amacındayız. Tabii bunda Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak başkanımızın da destek olacağını umuyoruz. Bizlerin bugünlere gelmemizin nedeni; bir parça ekmeğimizi bölüşerek geldik. Paylaşmayada devam edeceğiz.”

   Borucu’dan sonra Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe’ye yaptığı konuşmada: “Ben her zaman söylediğim gibi; ben bir Sırtköylüyüm ama çakma Sırtköylüyüm, bundanda gurur duyuyorum. Ayrıca bugün burada ben de öz Sırtköy’lüyüm. Ben; Sırtköy’ümü seviyorum. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yaşayan vatandaşlarımada buradan seslenmek isterim; derneğimize sahip çıksınlar çünkü bu dernek bugünlere gelebilmek için çok sıkıntılar çekti. Derneğimiz hayırlı olsun” dedi.

     Tepe’den sonar Tekirdağ Eski Belediye başkanı OP.DR. Adem Dalgıç konuşma yaptı. Dalgıç konuşmasına Bahsettiğiniz gibi çok zor bir dönemden geçmekteyiz. Bu zor dönemlerde herkes; birlik beraberliğin pekişmesi için çalışmalıdır” diyerek başladı. Dalgıç konuşmasının devamında şunları söyledi: “Bu tür derneklerimizin kurulması; sivil toplum kuruluşlarımızın güçlendirilmesi ve hep beraber yaşam tarzlarımızın devam etmesi için elzem olan kuruluşlarımızı oluşturmamız bakımından çok önemlidir. Birlik ve beraberlik için dilerim önümüzdeki seçim hayırlı olur. Tekirdağ’mızın sivil toplum kuruluşları, Tekirdağ’mıza hizmet eden ve halkımızın yaşam tarzını koruyan kuruluşlardır. Sizin sayenizde bir derneğimiz daha oldu.” .

   Dalgıç’tan sonar mikrofona son davet edilen isim Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak alarak oldu. Albayrak; “Değerli Sırtköy sevdalıları ve değerli siyasi partilerimizin üyeleri, sivil toplum kuruluşlarımız, değerli misafirler ve bizim değer verdiğimiz basınımız; Büyükşehir Belediye Başkanınız olarak sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Hoş geldiniz” diye başladığı konuşmasının devamında özetle şunları söyledi: “Sırtköy; Muratlının 16 köyünden biridir. Tekirdağ’ımızında 257 köyünden bir tanesidir. Sizlerinde bildiği gibi bir gece yarısı,12 Kasım akşamı köylü olarak yattık. Sabah kalktığımızda da bir baktık mahalle olmuşuz.” Lokalin açılışı birlikte kurdele kesilmesiyle yapıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın