Pazar , 28 Nisan 2024

SÜLEYMANPAŞA DEVA’DA İLK KONGRE

Deva Partisi Süleymanpaşa Olağan 1. Kongresi Karaevli  Düğün Salonunda yapıldı. Kongreye; DEVA Partisi; Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen, Genel Merkez Kurucular Kurulu Üyesi Metin Gürcan, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İlker Çelik, Edirne Kurucu il Başkanı Kerem Arda, Kırklareli Kurucu il Başkanı Engin Turan, CHP; İl Başkanı Zeynel Şener Saygı, Süleymanpaşa İlçe Başkan Yardımcısı Kemal Girgin ve Yönetim Kurulu üyesi Ekrem Atik, İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar İlçe Kadın Kolları Başkanı Tülay Çıtak Başbuğ. Gelecek Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı Hüseyin Ün, ve bazı Sivil Toplum Kuruluşu Üyeleri ile basın katıldı.

Kongrede ilk konuşmayı Deva Partisi Süleymanpaşa Kurucu İlçe Başkanı ve Başkan adayı Şerife Türüdü oldu. Başkan Türüdü, DEVA Partisinde siyaset yapmaktan mutlu olduğunu belirterek şunları söyledi; “Uzun yıllardır yürüttüğüm dernek başkanlığı görevine devam ederken parti yönetimimiz bana bir teklifle geldi. Şaşırdım, heyecanlandım ve nasıl bir tepki vereceğimi dahi bilemedim. Daha önce aktif olarak hiç siyaset yapmamış olmanın verdiği ben şimdi ne yapacağım? düşüncesini kafamdan neredeyse bir hafta çıkaramadım. Bu düşüncelerden çıkmamı, ileriye umutla bakmamı ve tüm inancımı tekrardan fazlasıyla yerine getirdiği için İl başkanım Hasan Berk Çebi’ye sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kendisiyle yola çıkmış olmaktan dolayı mutlu ve gururluyum. Huzurlarınızda kendisine bir alkış rica ediyorum.

Bu ülkenin sorunları var. Bu ülkenin hemen şimdi halledilmesi gereken sorunları var. Ekonomi, sağlık, eğitim desem  bu salonda bulunan her bireyin söyleceği bir. Sorunu vardır. Konuşmaktan korkan işsiz gençleri var, şiddete uğrayan sözde sevdikleri tarafından öldürülen kadınları var, özgürce ve insanca yaşama hakları görmezden gelindiği için  elinden alınmış engellileri var. Ben bugüne kadar olan hayatımda hiç susmadım. Şiddet gören, insan olarak yaşama hakkı elinden alınan kadınlar için sesimi yükselttim.

Tacize, istismara uğrayan çocuklar için sesimi yükseltim, bizlerin en güzel dostları olan hayvan hakları için sesimi yükselttim. Olmazsa olmazın Engelliler, engellilerin sorunları ve yoksulluk için sesimi yükselttim, yükseltmeye de devam edeceğim. 

 Bundan sonra da daha önce olanlardan farklı bir şey yapmayacağım konusunda sizlerin önünde de söz vermek istiyorum.  DEVA Partisi bana bu teklifle geldiğinde tüm Türkiye’ye dedi ki ben mikrofonu bu ülkenin hem engelli hem bekâr hem de bir kadınına vereceğim. Bu fırsat şimdiye kadar her gün saydığım konuları kullanarak siyaset üretmeye çalışan diğer partiler tarafından hiç kimseye ne yazık ki verilmedi. Ve ne mutlu ki bana ben Türkiye’nin ilk engelli kadın ilçe başkanı oldum. Başta Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan olmak üzere partimizin sadece ülkesi için kalbi atan yönetici kadrosuna da bu fırsatı verdikleri için sizlerin huzurunda da tekrar şükranlarımı sunmak istiyorum. Çok çalışacağız, sadece ülke çıkarları ve çocuklarımızın geleceği için çalışacağız. Biz DEVA Süleymanpaşa olarak elimizden geleni yapacağımıza sizlerin huzurunda da bir kez daha söz vermek istiyoruz. Allah utandırmasın. Birinci olağan kongremiz tüm ilçemize hayırlı olsun.”

Başkan Türüdü’den sonra kürsüye davet edilen isim  Deva Partisi Tekirdağ İl Başkanı Hasan Berk Çebi oldu. Başkan Çebi; “Bizim için çok önemli olan bu günde bizleri yalnız bırakmadığınız ve büyük desteğinizi gösterdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Geçen hafta Marmara Ereğlisi ile başlattığımız kongre sürecimize katılımların artarak devam ediyor olması bizlere doğru yolda olduğumuzu gösteriyor. Bu şehrin kendine has dinamiklerini çok iyi biliyoruz. Vatandaşlarımız haksızlıklara karşı sessiz kalmayı sevmiyor. Vatandaşlarımız yeniye özlem duyuyor. Ülkenin geçtiği bu zor günlerde kendilerine önce umut, sonra DEVA olacak temsilciler arıyorlar. Şerife Başkanımız da, şiddete ve haksızlığa karşı koşulları hiç önemsemeden her zaman en önde mücadele edenlerden biri olduğu için halkımızın gönlünde çok kısa sürede taht kuracağına yürekten inanıyorum. DEVA Partisi olarak Türkiye’de bir ilki başardık. Şerife Başkanım Türkiye’nin ilk engelli kadın ilçe başkanı oldu kendisini sizlerin huzurunda da tebrik etmek istiyor ve alkışlarınızı rica ediyorum. 

Tekirdağ teşkilatı olarak ülkenin kurucu değerlerini kanun bilip, gelişime ve barışa odaklanarak çocuklarımızın geleceği için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz.  Çok iyi biliyorum ki her geçen gün çok daha fazla vatandaşımızla birlikte yürüme fırsatımız olacak. Bu halkın artık huzura ve insani şartlarda yaşamaya ihtiyacı var. İnşallah hep birlikte halkımızın hak ettiği yaşam standartlarını vereceğiz. Sizlerin huzurunda Seçilmiş Kurucu ilçe başkanımız Şerife Türüdü’yü tekrardan tebrik etmek istiyorum. İlçe teşkilatımızın vatandaşların dertlerine DEVA olacağına yürekten inanıyorum. Kongremiz Süleymanpaşamıza hayırlı olsun” dedi.

Başkan Çebi’den sonra kürsüye davet edilen Metin Gürcan ; “Bizler profesyonel siyasetçiler değiliz. Siyasette amatör insanlarız. Bu bağlamda da siyaseti sosyal sorumluluk kapsamında yapmak istiyoruz ve amatörlüğümüzü korumak istiyoruz. Çünkü malumunuz memleketimizin durumu ortadadır. Bunlar tek tek saymamıza gerek yok, görüyorum ki sizler de bunu biliyorsunuz ve bu yüzden de burada toplanmış bulunuyoruz. Hepimizin burada bulunma amacı var. Ülkemizi daha iyi yarınlara taşımak ve gençler için, milletimiz için güzel bir Türkiye inşaa etmek. Memleketimizin derdine deva olmak hepimizin ortak amacıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Çanakkale’de söylediği bir sözü hatırlatmak isterim. ‘Cehaler ve cesaret bulaşıcıdır.’ Cesaretin hepimize bulaşması dileği ile, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Gürcan’dan sonra İlker Çelik konuşma yaptı. Çelik, 5. Amatör siyasetçi olarak kürsüye geldiğini belirterek başladığı konuşmasından satırlar; “Biz Deva Partisi olarak 5 Mart’ta yola çıktık. Biz; kadın kotaları, gençlik kotalarını ve Türkiye’de ilk defa var olan engelli kotalarını hayata geçirmeye başladık. Biz Şerife Hanım’la Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdik ve ben bu su damlasının yayılacağına inanıyorum. Ben engellilerle ilgili konuşma yapmak istiyorum. Türkiye’de engelliler sadece yardım talep eden kişiler olmuş. Biz bunu yapmayacağız. Ortak akıl çok kullanılmadı. Vatandaşlar bundan çok çektiler. Birbirimizin bireysel hayatlarına müdahale etmemeliyiz., yargılamamalıyız.”

Kongre’de son olarak kürsüye Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Elif Esen davet edildi.  Genel Başkan Yardımcısı Esen şunları söyledi; “Liyakatli ve bir görev bilinci ile hareket eden arkadaşlarımız ile birlikte ülkemizin dertlerine devam deva olmak için çıktığımız bu yolda büyük bir cesarete sahibiz. 75 il 375 ilçede 5.000’e yakın resmi ve 10.000 gönüllü üye ile birlikte DEVA Partisi, Türkiye’ye deva olmaya geliyoruz. 

Bugün geldiğimiz Toplumsal barışın yıprandığı, temel hak ve özgürlüklerinin sınırlandığı, TBMM’nin, Bakanlar Kurulu’nun yetkilerinin sınırlandığını, denge ve denetleme mekanizmalarının zarar gördüğünü, kuvvetler ayrılığı ilkesinin neredeyse hiç kalmadığını, emir komuta üzerine hareket ettiğini görüyoruz.  

Bu sebeple yeni Türkiye için yola çıkıyoruz. Çoğulcu, katılımcı, özgürlükçü demokrasi için devam edeceğiz. Güçlendirilmiş parlamenter sistemi yeniden inşa edeceğiz. Şiddetin, korkunun, öfkenin, baskının, ayrıştırmanın, ötekileştirmenin her türlüsünün karşısında durmak için buradayız.

Çıktığımız bu yolda bizlere öncülük eden başta Genel Başkanımız Sayın Ali Babacan olmak üzere tüm yol arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyor, Süleymanpaşa İlçe Kongremizin önce Tekirdağ’a sonrasında da ülkemize hayırlı olmasını diliyorum”  Konuşmalardan sonra yapılan seçimde Şerife Türüdü Deva Partisi Süleymanpaşa İlçe Başkanı seçildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın