Salı , 19 Mart 2024

VALİ YILDIRIM’IN ZİYARETÇİLERİ

“Ahilik Haftası” kutlamaları çerçevesinde Yılın Ahisi seçilen Halim Çağlayan; Yılın Kalfası seçilen İsmail Yılmaz, Yılın Çırağı seçilen Ozan Polat Kanbur ve Ticaret il Müdür V. Mehmet Furtına ile birlikte Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret ettiler.

Vali Yıldırım, ziyaretteyaptığı konuşmada; “Öncelikle Ahilik Haftamız kutlu olsun, hepiniz hoş geldiniz. Ahilik teşkilatındaysan işin ehlisin, ustasısın demektir. Ama sadece ehil olmak yetmez, ahlaklı olman, yardım sever olman, işin arkasında durman gerekir. Yani ahilik çok zor bir şey. Zamanının o kadar güçlü bir sivil toplum kuruluşu ki; yanlışa meyil ettiğinde hemen pabucun dama atılırmış. Pabucu Dama Atılmak deyimi oradan gelir. İşini usulüne uygun yapmayan kişinin dükkânı kapatılır, herkes görsün diye pabucu dama atılırmış. O kişi de bir daha oralarda esnaflık yapamazmış. Bu kadar güçlü bir sivil toplum kuruluşundan bahsediyoruz. Kuruluş bu denli güçlü olunca da, hiç kimse esnaftan şüphe etmiyor. Esnaf ne yapıyorsa, ne satıyorsa vatandaş güveniyor, çünkü bir standardı var.  Ahilik teşkilatına üye olan esnaf açısından vatandaş derki; bu esnaf beni kandırmaz eğer kandırırsa başına gelecekleri bilir. İyi ki varsınız Allah razı olsun. Bu ahlakı, bu güzelliği en iyi şekilde yaşamalı ve de esnafa en iyi şekilde yaymalıyız” dedi Yılın Ahisi seçilen Halim Çağlayan, Yılın Kalfası seçilen İsmail Yılmaz ve Yılın Çırağı seçilen Ozan Polat Kanbur’a plaketlerini takdim eden Vali Yıldırım “Sizleri tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyoruz. İnanıyoruz ki sizler esnaflığı en güzel şekilde yapıyor ve başkalarına da örnek oluyorsunuz. Genç kalfa ve çırak kardeşlerim; sizlere verilen bu unvanlar, çok önemli payelerdir. Bunu gururla taşıyın, ustalarınızı örnek alın, bundan 40 yıl sonra Yılın Ahisi kuşağını sizler kuşanacaksınız” diyerek tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik Haftası’nı kutlayıp bereketli bir yıl diledi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın