Salı , 19 Mart 2024

NKUTEK’İN BÜYÜK BAŞARISI

   Teknoloji Geliştirme Bölgeleri (TGB) her yıl performans ölçümlerinde; ekonomik büyüklükleri, teknolojik tabanlı yeni firma oluşumuna ve istihdama katkıları, üniversite-sanayi işbirliğine destekleri, fikri mülkiyet hakları ve ihracatları gibi değişkenler yönünden incelenmektedir.

Ankara’da yapılan 3.Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi’nde 2014 yılı TGB performans göstergeleri açıklandı. 61 Teknoloji Geliştirme Bölgesi içinde Namık Kemal Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi (NKUTEK) firma alımını tamamlayarak %100 doluluk ile bu alanda faaliyet başladığı ilk yılda 24. sırada, son beş yılda kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgeleri içinde 4. sırada yer aldı.

NKÜ BÜLENT EKERNKUTEK Genel Müdürü Bülent Eker; bu başarıda emeği geçen tüm paydaşlara ve bünyesindeki firmalara teşekkür etti. Eker hedeflerinin 2015 TGB Performans Göstergeleri içinde daha üst sıralara çıkmak olduğunu, bunun için NKUTEK bünyesinde Teknopark, TTO (Teknoloji Transfer Ofisi),TEKMER ve Kuluçka Merkezinin faaliyetlerinin kararlı bir şekilde devam edeceğini ve hızla yapılaşma ile yeni uygulama modellerini devreye sokarak üniversite sanayi işbirliğinin arzu edilen seviyelere çıkarılacağını belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje Pazarına başvuru süresi 15 Eylül 2017 tarihine kadar uzatıldı.

Trakya Kalkınma Ajansının desteği ile Trakya Üniversiteler Birliğince düzenlenecek olan “Trakya Ar-Ge ve Teknoloji Proje …

Bir cevap yazın