Cumartesi , 27 Nisan 2024

ALBAYRAK’TAN SARAYLILARA MÜJDE

   Geçtiğimiz hafta Saray İlçesi’ni ziyaret ettik. Vatandaşlarla görüştük. Onların isteklerini, yapılmayı düşündükleri projelerini, projeleri için kimlerden destek istediklerini konuştuk.

   Saraylılar ilk olarak bize Belediye’nin önünden geçen yolu gösterdiler. Bu yola asfalt atılacaktı ama hala atılamadı. Yol asfalt için hazırlandı. Yağmur yağdı malzemeleri götürdü. Yolda çukurlar oluştu. Olan bize ve araçlarımızın lastiklerine oldu. Çukurlara lastik dayanmaz hale geldi. Bize Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak seçimden önce bu yolun asfaltını dökeceğinin müjdesini vermişti. Yol hazırlanınca tamam dedik ama hala bekliyoruz.

     Konuyu Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’la görüştük. Çoban; “Büyükşehir Belediye Başkanımız bu yola asfalt dökecek. Bugüne kadar bize ne söz verdiyse yerine getirdi. Yağmur olduğu için dökmüyor olabilir. Başkan Albayrak’ın buraya asfalt dökeceğine eminim, bunu beni ziyarete gelen vatandaşlarıma da söyledim” dedi.

     Tekirdağ’a döndüğümüzde Saraylı vatandaşlarımıza verdiğimiz sözü yerine getirerek Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a konuyu ilettik. Albayrak; “gelecek hafta dökeceğiz” dedi.

     Saraylılar bir de asfalt dökümlerindeki hataları anlattılar. Bazı yollara bakın lütfen; asfalt dökülmüş ama asfalt dökümünde eğime hiç dikkat edilmemiş. Hızlı yapalım derken asfalt biçimsiz olmuş. Eğime dikkat edilmediği için yağışlarda asfaltın ortasında veya kenarlarında sular akıyor. Bazı yerlerde bu sular adeta dere gibi akıyor. Böyle olunca asfaltın ömrü kısalıyor. Çukurlar hızla oluşuyor. Bunu yetkililere söylesek de bizi pek dikkate almıyorlar sanırız.

   Bir de yeni dökülecek asfaltlar için kazınan eski asfaltların taşınma olayında kamyonların yükleme tonajına dikkat edilmiyor. Kamyona tonajının çok üstünde sökülen asfalt malzemesi yükleniyor. Sökülen asfaltları taşıyan bu kamyonların tonaj kontrolleri yapılmıyor. Böyle olunca kamyonların freni patlayıp kazalara sebebiyet verebiliyor. Bunların hem resmi veya işi yaptıran kurum yetkililerince hem de işi yapan firma yetkililerince kontrol edilmesini istiyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın