Cumartesi , 20 Nisan 2024

VALİ YILDIRIM’IN DENETİMLERİ

İçişleri Bakanlığı Covid -19 Tedbirleri kapsamında denetimlerle ilgili 81 İl valiliğine genelge gönderdi. Bu kapsamda, koronavirüs salgınıyla mücadelenin etkin olarak sürdürülebilmesi için tüm il ve ilçelerde, bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlilerinin (zabıta, özel güvenlik vb.) katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından “Sağlık İçin Hepimiz İçin” parolası ile yaşamın tüm alanlarını kapsayacak şekilde genel denetimler gerçekleştirildi.

Bu doğrultuda Vali Aziz Yıldırım, Tekirdağ Otogarı’nda denetimler gerçekleştirdi. Seyahat firmalarına denetlemelerde bulunan Vali Yıldırım, şehirlerarası yolculuklarda zorunlu olan HES kodu uygulamasına uyulup uyulmadığını denetledi. Seyahat firmaları çalışanlarına ve yolculara maske, sosyal mesafe, el hijyeni konularında uyarılarda bulundu.

Vali Yıldırım, denetimler sırasında basına yaptığı açıklamada;“ Şehirlerarası toplu taşıma araçlarını denetliyoruz. Memnuniyetle şunu ifade edeyim ki HES kodu olmadan vatandaşlarımız talep etmediği için ve sistem izin vermediği için bilet kesimi söz konusu değil. Otobüslere çıkarak vatandaşlarımızı maske, mesafe, hijyen konularında uyardık.  Tekirdağ’da çok fazla korkulmayı gerektirecek bir durum yok. Bu durum, hiçbir zaman kimseyi rehavete götürmesin. Tekirdağ’da dikkat edildiği için böyle, bu dikkati devam ettirmemiz lazımdır. Örnek iller listesindeki yerimizi korumada azami gayret göstermemiz lazımdır. Biz denetliyoruz ama denetlemeden sonra kurallara uyulmazsa Tekirdağ’da sayılar yükselecektir ve bu Tekirdağ’lıların istediği bir şey değil, Tekirdağ’lıların hak ettiği bir şey değil. Ne kadar maske mesafe hijyene dikkat edersek bu sayıları o kadar azaltabileceğiz”  dedi.

Ardından Marmaraereğlisi ilçemiz Yeni Çiftlik Mahallesi’ne giderek denetimlere burada devam etti ve esnaflara ve vatandaşlara koronavirüs tedbirleri konusunda uyarılarda bulundu. Vali Yıldırım’a Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıtkı Zehin, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, İl Sağlık Müdürü Ali Cengiz Kalkan, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ve polis ekipleri eşlik etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın