Cuma , 29 Mart 2024

SİMİTÇİLER SAVAŞI NEDEN BAŞLADI?

   Tekirdağ Süleymanpaşa’da son günlerde gündemde olan konulardan biri simitçiler olayıdır. Konu hakkında bilen de bilmeyen de konuşuyor. Söylenenler özetle “Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat simitçilerin kazandığı paraya göz dikti. Simitlerin ekmeğini elinden alacak. Belediye simit satacak.”

   Bunları Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a sorduk. Başkan Eşkinat’ın konu hakkında söyledikleri: “Ben simitçilerle daha önce konuştum. Siz simit satıcıları olarak halkın sağlığı ile doğrudan ilgilisiniz. Simit satarken beyaz bir önlük giyin. Başınıza şapka takın, ellerinize eldiven giyin dedim. Bunları yapmazsanız ben simit satarım. Aradan aylar geçti ama bir şey değişmedi. Bende Mutlu Kent olarak 2 örnek simit satış arabası yaptırdım. Satışa başlattım. Simitçilere de bir ay zaman verdim. Ya dediğim gibi kıyafetlerini düzenlerler, şapka ve eldiven kullanırlar ya da simit satmazlar. Ben belediye olarak halkın sağlığını düşünmek zorundayım.”

     Başkanın halkın sağlığını düşünmesi suç mu? Bu konu sadece simit satıcıları ile ilgili değil. Onlara simit veren fırınları da bu konu ilgilendirmiyor mu? Halkın sağlığı ile doğrudan ilgili bu konuda hijyen olmasının sakıncası mı var? Bu işi halkın sağlığından çıkara saptıranlar kimler? Bunu simitçilerle savaşa çevirmekten kim, ne kazanacak?

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın