Cumartesi , 27 Nisan 2024

KONSERLER BAŞLADI

   Geçen yıl her ayın son Perşembe gecesi Süleymanpaşa Belediyesi Konservatuarı korosu tarafından düzenlenen konserlere Yaz geldiği için ve tatil nedeniyle ara verilmişti. Eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla konserler tekrar başladı. Perşembe akşamı yerine 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 28 Ekim akşamına alınan konserler yine Yılmaz İçöz sahnesinde olacak.

   28 Ekim’deki konser koronun söylediği parçalarla başladı. Solo bölümlerinde; Cahit Gökalp Sen Gezerken Güzelim Güller İçinde, Necdet Zenginoğlu İki Karpuz Bir Koltuğa Sığar mı? Seval Tabanlı Yanık Ömer isimli parçaları seslendirdiler.

   Programın ikinci bölümünde TRT Sanatçısı Çiğdem Kır Ömeroğlu Yarkın’ın verdiği solo konserle devam etti. Program Nevzat Atlı’nın yönettiği koronun sunduğu “Vardar Ovası” isimli parçayla sona erdi.

   Konuk sanatçı Çiğdem Yarkın ilk parçasından sonra yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Tekirdağ’a konser vermek üzere bu ilk gelişim; inşallah son gelişim olmaz. Nazik davetlerinden dolayı Nevzat Bey’e çok teşekkür ediyorum. Çok da anlamlı bir gün. Yarın bizim özgürlüğümüzün günü, biz dinimizi özgürce yaşıyoruz.

   Özgür bir ülkede, bu güzel bayrak altında, bizlere bu vatanı kazandırmak uğruna kendini bizler için defa eden yüce insanın milletinin bir ferdi olmaktan mutluluk, guru duyuyorum. Ben Cumhuriyetçi bir ailenin kızıyım, benim babam; koyu Cumhuriyetçiydi. Bizi öyle yetiştirdi. Ben de çocuklarımı öyle yetiştirmeye gayret ediyorum. Silah arkadaşları, aziz şehitlerimiz içinde alkış istiyorum.”

   Konser sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; Nevzat Atlı’ya, Çiğdem Yarkın’a konuk saz sanatçılarına çiçek verdiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

HEYKEL DALINDA GELEN ÖDÜL

Şarköy Tekirdağ doğumlu Furkan Ahmet Demirel, Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından …

Bir yanıt yazın