Cuma , 26 Nisan 2024

CUMHURİYET BALONLARI GÖKYÜZÜYLE BULUŞTU

   Ak Parti İl Başkanı Ahmet Akçay, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, İlçe Başkanı Cüneyt Yüksel, İl ve İlçe Teşkilatları, Kadın Kolları ve partililer Valilik Önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk koyma töreni sonrasında Tuğlalı Park’ta toplandılar.

   Ak Parti İl Başkanı Ahmet Akçay ile Mustafa Yel ortaklaşa yaptıkları açıklamada özetle şunları söyledi: “Sevgili Tekirdağlılar, değerli hemşerilerim. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı; Tekirdağ’a, Türkiye’ye, Türkiye dostu hisseden herkese kutlu olsun. Cumhuriyet; Türkiye’nin her bir ferdinin, Türkiye’nin Milli Bayramı’dır. Hepimizin, milletimizin bayramıdır. Bu milleti özgür yapma koşusunun ilk adımıdır.

   Cumhuriyet; ilan edilişinin anısına her yıl kutladığımız, arkasında topyekûn mücadele olan bir bayramdır. Cumhuriyet; arkasında Çanakkale Zaferi’nin, Kurtuluş Savaşı’nın olduğu bir bayramdır. Cumhuriyet; arkasında şehit ve gazilerin olduğu bir bayramdır. Cumhuriyet; arkasında Mustafa Kemal’lerin, 57. Alayların, Seyit Onbaşı’ların, Sütçü İmam’ların olduğu bir bayramdır.

   Tekirdağ; Cumhuriyeti ilan eden, Mustafa Kemal Atatürk’ün değer verdiği, sevdiği bir şehirdir. Tekirdağ; 1922’de kurulmuşsa da kuruluşu ve hizmeti daha eskidir. Mustafa Kemal Atatürk Tekirdağ’da 57. Alayı kurmuştur. 17 Ağustos 1923’te tekrar Tekirdağ’a gelmiştir. Tekirdağ; yaralıların hastanelere ulaştırılması konusunda önemli görev görmüştür. Tekirdağ bundan sonrada ülkemizin önemli şehirlerinden biri olmayı sürdürecektir. Tekirdağ; bayrağının yanında olmuştur. Milli birlik, kardeşlikten yana olacaktır.

   Cumhuriyetimizin ilanının 92. yılını kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyeti 2023 yılında kuruluşunun 100. yılında çok daha iyi bir konumda olmalıdır, olacaktır. Bu vatanı kanımızın son damlasına kadar koruyacağız. Cumhuriyet Bayramı’nızı daha nicelerini birlikte kutlamak dileğiyle kutluyor, şehit ve gazilerimizi; rahmet ve minnetle anıyoruz.”

   Akçay; “2015, 2915 balonu Cumhuriyetimiz, demokrasimiz, Atatürk, şehitlerimiz, gazilerimiz adına gökyüzüyle buluşturacağız” dedi. Bu konuşma sonrasında kırmızı-beyaz balonlar gökyüzüne bırakıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DİKTAŞ’TAN ÇOCUKLARA BAYRAM HEDİYESİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Çorluda Millet Bahçesi ve Cumhuriyet Parkını Çorluspor …

Bir yanıt yazın