Cuma , 26 Nisan 2024

İNANLI ÇEŞMESİ BÜYÜKŞEHRİN

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Eylül ayı Meclis Toplantısı’nın 1. oturumunda görüşülen 27. maddede şöyle yazıyor: “İlimiz, Muratlı İlçesi, Fatih Mahallesi, Çeşme Civarı Mevkii 52 ada 54 no.lu parsel ve 12 ada 13 no.lu parseller ile ilgili olarak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce “park ve rekreasyon alanı” olarak düzenleme yapılabilmesi için Muratlı Belediyesi’nin 11.08.2015 tarih ve 60 sayılı Meclis Kararına istinaden iş bu parsellerde bulunan taşınmazların 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 75. maddesi (d) fıkrasına istinaden TEKİRDAĞ Büyükşehir Belediyesi adına bedelsiz devir işlemlerinin yapılması konusunun görüşülerek karara bağlanması.”

   Yapılan oylama sonucunda oy birliği ile kabul edilen madde gereğince Muratlı İlçesi’nin tarihi İnanlı Çeşmesi Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına bedelsiz devredildi. Edindiğimiz bilgiye göre bunun İnanlı Çeşmesi’nde Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yapacağı düzenleme nedeniyle olması gerektiği, düzenleme sonrası tekrar Muratlı Belediyesi’ne devredilebileceğidir.

   Muratlı Hıdrellez Şenlikleri İnanlı Çeşmesi’nde yapılmaktadır. Tarihi İnanlı Çeşmesi’nin suyu bir zamanlar Tekirdağ ve İstanbul’da damacanalarda satılıyordu. Büyükşehir Belediyesinin bu düzenlemeyi yapacağının sözünü 2015 Muratlı Hıdrellez Şenlikleri’ne gelen Albayrak orada Muratlı halkına kürsüden vermişti. 2016 yılı şenliklerine yetiştirilme talimatını da orada bulunan Fen İşleri Dairesi Başkanı Muratlı damadı Oktay Çolpan’a orada, Muratlı Halkı’nın önünde vermişti. Hayırlısı olsun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın