Cuma , 19 Nisan 2024

DENETİM KURULU ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

   Süleymanpaşa Belediye Meclisi tarafından Ocak Ayı toplantısında Denetim Kurulu’na seçilen; Adalet ve Kalkınma Partisi’nden İrfan Demir ve Şükriye Gündüzler ile Cumhuriyet Halk Partisin’den Edibe Akçakaya, Deniz Taner ve Veysel Kaplan tarihi belediye binasında toplanarak denetim çalışmalarına başladı. Denetim Kurulu; 5393 Sayılı Belediye Kanunun 25. maddesine göre belediyenin bir önceki yıla ait gelir-giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimini yapacaklar. Adalet ve Kalkınma Partisi Süleymanpaşa Belediye Meclis Üyesi Şükriye Gündüzler’in Başkanlığını yaptığı Denetim Kurulu; belediyenin 21 müdürlüğünün 2015 yılındaki gelir ve giderlerini incelerken şuana kadar yapılan incelemede olumsuz bir örneğe rastlanmadığı bildirildi.

   Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; denetimlerle ilgili şeffaf belediyecilik kavramına vurgu yaparak “Süleymanpaşa Belediye Başkanlığı’na aday olduğum süreçte de üstüne basa basa söylediğim gibi şeffaf belediyecilik bizim önceliğimiz. Belediyemizin de denetimlerini meclisimizde seçilen meclis üyeleri yapıyor. Geçtiğimiz yıl Denetim Kurulu’nun başında Milliyetçi Hareket Partisi’nden arkadaşımız vardı. Bu yıl da Adalet ve Kalkınma Partisi’nden meclis üyemiz Şükriye Gündüzler bu görevi yürütüyor” dedi.

   Eşkinat; ihale ve meclis toplantılarının yayınlanmasına da değinerek şu açıklamayı yaptı “Süleymanpaşa Belediye Meclis Toplantılarımızın www.suleymanpasa.tv adresinden Süleymanpaşa TV aracılığı ile canlı olarak yayınlanmasının yanı sıra tüm ihalelerimizde yine en başından beri canlı olarak vatandaşlarımıza sunuluyor. Şeffaf Belediyecilik yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın