Cuma , 26 Nisan 2024

HEMŞİRELER HAFTASI KUTLANDI

   Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Yüksekokulu tarafından Rektörlük Konferans Salonu’nda Dünya Hemşireler Haftası kutlama etkinliği düzenlendi. Kutlamaya: NKÜ Rektör Yardımcıları Şefik Kurultay ve İsmail Yılmaz, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Erdoğan Güntekin,  Sağlık Yüksekokulu Müdürü Tülin Yıldız, akademisyenler ile hemşire adayları katıldı.

    Yüksekokul Müdürü Tülin Yıldız açılışta yaptığı konuşmasında; hemşirenin sağlık alanındaki yeri ve önemine değinerek; bu mesleğin zorlukları üzerinde durdu. “Bakım”, “şefkat” ve “iletişim” kelimelerinin hemşireliğin tanımının yapan en uygun ifadeler olduğunu belirten Yıldız,  bir gülümsemenin, bir dokunuşun hemşirelikte ki önemine değindi.

    Yıldız’dan sonra konuşma yapan Başhekim Güntekin; hemşirenin sağlık alanındaki önemini  “Biz hekimler için; hemşire bizim elimiz, ayağımız, en büyük yardımcımız, dert ortağımız” diyerek anlattı. Gültekin konuşmasının devamında: “Sizlerin hastalarınızı ne kadar sevdiğinizi biliyoruz. Bu mesleği icra ettiğiniz için sizleri kutlar başarılarınızın devamını dilerim” dedi.

     Yıldız’dan sonra konuşma yapan Rektör Yardımcısı Şefik Kurultay  “Hastanelerde hemşirenin ne kadar önemli bir fonksiyon gördüğünü, yaptıkları işin insan sağlığı açısından ne kadar büyük bir önem taşıdığını söylemek isterim. İnsanın sahip olduğu en büyük zenginlik sağlıktır. Hemşirelik mesleği, çok meşakkatli ve özveri istemektedir.  Sabırlı olun ve sık sık empati yapın” dedi. Kurultay konuşmasını; tüm hemşirelerin ve hemşire adaylarının gününü kutlayarak bitirdi.

Konuşmalardan sonra Doç. Dr. Bahadır Kumral sunum yaptı. Kumral sunumunda; “Sağlık Çalışanlarının Yasal Sorumlulukları” konusunu anlatırken,  bir sağlık çalışanının cezai, hukuki, idari ve mesleki sorumlulukları üzerinde durdu. KumralsSunumunda; Yardımcı Sağlık Personeli için Malparaktis dava örneklerine yer vererek hemşire adaylarını bilgilendirdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ONLAR ERDİ MURADINA

Ayşe ve Hayrettin Topçu’nun güzel kızı Ayser ile Hamide ve Aydın Gündoğdu’nun yakışıklı oğlu Ayhan, …

Bir yanıt yazın