Cuma , 29 Mart 2024

KÖPRÜLÜ’DEN ÜÇ İLÇENİN KURTULUŞ GÜNÜ MESAJI

     CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü; Muratlı, Çorlu ve Saray’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı. Köprülünün mesajı: “Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında önemli rol oynayan, düşman işgaline karşı kahramanca zafer yazan Tekirdağ’ımız; bundan 93 yıl önce verdiği mücadele ve direnişle tarihe adını yazdıran örnek bir kent olmuştur.

   1 Kasım Çorlu ve Saray ilçelerimizin, 2 Kasım ise Muratlı ilçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümleri olmakla beraber, gerek Çorlulu ve Saraylı hemşerilerim gerekse Muratlılı hemşerilerim; geçmişimizi, verdiğimiz tarihi mücadeleyi unutmadan Cumhuriyet devrimlerini ve kazanımlarını bugünde aynı azim ve kararlılıkla gelecek kuşaklara taşımak ve yaşatmak için aynı bilinçle devam etmektedirler.

   Tekirdağ’ımız milli mücadele azmine sahip, kadını ve erkeğiyle toprağını, bayrağını canları pahasına nasıl savunduğunu dünyaya gösteren bir şehirdir. Tekirdağ’ımız tüm ilçeleri ile 93 yıl önce olduğu gibi bugünde kardeşliğin, barışın, demokrasinin, yurtseverliğin şehri olarak parmakla gösterilmektedir.

   Yıllar önce savaştan çıkmış, bitap düşmüş bir şehir olan Çorlu, Saray ve Muratlı ilçelerimiz bugün üç Kemaller diyarı olan Tekirdağ’ımızın en gözde en gelişmiş ilçeleri olarak, Cumhuriyet şehirleri olarak görülmektedir. Sosyal, ekonomik, kültürel alanlarda ve sanayileşme de gösterdikleri ilerleme ile Türkiye’nin öncü kentleri arasında yerlerini almışlardır. Tekirdağ’ımız tüm ilçeleri ile büyük işler başarmaya devam edecektir. Demokrasinin ve laikliğin kalesi olarak kurtuluştan bugüne daha da büyük ilerleme arz eden ilçelerimiz çağdaş şehircilik ilkelerinin yerleşmesiyle her alanda hak ettiği yeri almaya devam edecektir.

   Bu temelde; hangi koşullar altında kurtuluşa ulaştığını bugün nasıl bir mirası ve emaneti devraldığımızı en çok bilenlerden biri olarak, doğup büyüdüğüm bu şehre mill​etvekili olarak hizmet etmekten büyük onur duyduğumu bildirerek, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatan topraklarını canları pahasına müdafaa eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum.

   Çorlu, Saray ve Muratlı ilçelerimizin 93. Kurtuluş yıldönümlerini kutlarken, Tekirdağ’da yaşayan tüm hemşerilerime tüm halkımıza hayırlı olmasını dilerim.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın