Salı , 19 Mart 2024

HAYVANCILIĞA BÜYÜKŞEHİR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlğı’nın “Koyunculuğu Geliştirme ve Damızlık Koç Dağıtım Projesi” kapsamında Tekirdağ Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokolü; Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği adına Birlik Başkanı Cemalettin Toluca imzaladı.

   İmzalanan işbirliği protokolleri ile Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, ilgili devlet kurumları, sektörde görev yapan mesleki kuruluşlar ve çiftçi örgütleri ile iş birliği yaparak, Tekirdağ ekonomisinde ciddi ölçüde ağırlığı olan hayvancılığın geliştirilmesi için aynı amaca hizmet eden çok sayıda projeyi hayata geçirmeye başladı.

   Bu protokol ile Tekirdağ’da muhtelif nedenlerle azalan ve daha sonra artış kaydeden koyun varlığının sürekliliğinin sağlanabilmesi ve yaşanan problemlerin çözülmesi hedeflendiği belirtildi. Tekirdağ İli Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birliği ile 2016 yılı başında uygulanmaya başlanacak projenin amacı; Tekirdağ koyunculuğunu içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtarmak ve geliştirmek.

     Proje kapsamında iki yıllık zaman içinde bölge dışından 300 baş Merinos ırkı damızlık koç temini yapılacak. Alınacak 300 baş Damızlık Koç bedelinin %70’ini Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, yüzde 30’unu da Birlik üye yetiştiricileri karşılayacak. Hayata geçirilen bu proje ile Tekirdağ’da öne çıkan beş önemli vizyondan hayvancılığa önemli bir katkı sağlayacak bu projenin uygulamasında ilk yıl 205, ikinci yıl ise daha fazla çiftçi faydalanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın