Cuma , 29 Mart 2024

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA İLETİŞİM EĞİTİMİ

   Süleymanpaşa Belediyesi çalışanlarına; Yılmaz İçöz Sahnesi’nde 4 oturumdan oluşan ve 2 gün süren “etkili iletişim, zaman ve kriz yönetimi” eğitim düzenledi.

   Süleymanpaşa Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Bülent Demiröz yaptığı konuşmada “Süleymanpaşa Belediyesi olarak düzenlediğimiz eğitimlerde; özellikle vatandaşlarımızı ile sürekli iç içe olan birimlerimizin vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet verebilmesi için çabalıyoruz.

   Yaşanan iletişim problemlerinde kendimize yönelik serzenişlerimiz oluyor. Bu noktadan hareketle; biz hizmet üreten kurumlar olarak hizmet talep eden kişilerle karşı karşıya geliyoruz. Sorunların çözülmesi için acaba bizler ne yapabiliriz? Nasıl katkıda bulunabiliriz? Karşı taraftaki talebi nasıl daha çabuk ve memnuniyet verici bir şekilde halledebiliriz? Karşı tarafa mesajımızı iletebilmek için neler yapabiliriz?’sorularından hareketle çıktığımız yolda böylesi önemli bir eğitimi çalışanlarımıza verdiğimiz için mutluyuz” dedi.

   İki gün süren “etkili iletişim, zaman ve kriz yönetimi” eğitiminde; ilk gün Kişisel Gelişim ve NLP Uzmanı Oğuz Saygın, ikinci gün ise Sosyolog Sayra Sayar eğitime katılan personelle bilgilerini paylaştılar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın