Pazar , 28 Nisan 2024

BÜYÜKŞEHİR GÖLET SAYISINI ATTIRACAK

   Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi; hayvancılık yapılan köylerdeki hayvanların su ihtiyacını karşılamak için gölet yapacak. Yıllardır hayvan yetiştiricilerinin en önemli sorunu olan, içecek su sağlama ihtiyacını karşılamak için hareket geçen Büyük Şehir Belediyesi, çok sayıda içme suyu göleti yapmak için çalışmalara başladı.

     Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Tamer Dodurka Hayrabolu’da yapımı tamamlanan hayvan içme suyu göletinin 16 Bin Metreküp su hacmine sahip olduğunu ve 1500 civarında hayvanın su ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Hacı Aslan’la birlikte gittiği Hayrabolu’da yapılan göletler hakkında bilgi veren Dodurka sadece Hayrabolu’da gölet sayısının 16’ya ulaştığını söyledi.

       Dodurka Büyükşehir Belediyesi’nin Tekirdağ’da tarım potansiyelinin korunması için dolaylı desteklerde bulunacağını belirterek şunları söyledi: “Hayvan içme suyu göletleri küçükbaş hayvanlar başta olmak üzere meraya çıkarılan büyükbaş hayvanların da önemli bir ihtiyacının karşılamaktadır. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Albayrak’ın açıkladığı tarım vizyonu kapsamında tüm mahallelerimizde benzer çalışmalar yaparak tarım ve hayvancılığın kent ekonomisi içerisindeki payını artırmaya gayret edeceğiz. Burada en önemli konulardan biri tarımın ana damarlarından biri olan aile işletmelerini korumak, diğeri ise köyden dönüşen mahallelerimizdeki istihdam kaybının önüne geçmek olacaktır. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi mevzuatlar çerçevesinde, meraları iyileştirme, tarla yollarını düzeltme, köylüye yem bitkileri tohumları dağıtma, göletleri çoğaltma gibi konularda üreticiyi dolaylı olarak destekleyen yatırımlara devam edecektir” dedi.

     Halkın görüşü alınmadan çıkarılan Büyükşehir Belediye yasasının avantajlı olduğu kadar dezavantajlı yönleri de olduğunu belirten Dodurka; en büyük mağduriyeti köyleri mahalleye dönüşen köylülerin yaşadığını, ellerinden geldiği kadar tarım ve hayvancılığı destekleyerek köylünün yaşadığı bu mağduriyeti en aza indirebilmeyi amaçladıklarını belirtti. Dodurka ayrıca Tekirdağ’da son on yıldaki kırsal alan kaybının ülke ortalamasının üzerinde olmasına rağmen tarım potansiyelinin yine de çok iyi durumda olduğunu ve bu potansiyelin üreticinin desteklenmesiyle korunabileceğinin de altını çizdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın