Salı , 19 Mart 2024

NAMIK KEMAL’İ MEZARI BAŞINDA ANDILAR

   NKÜ öğrencileri vefatının 127. Yılında “Vatan ve Hürriyet Şairi” Namık Kemal’i Çanakkale’nin Gelibolu İlçesi Bolayır Köyü’nde bulunan mezarı başında anma töreni düzenlediler. Törene; NKÜ Rektör Yardımcısı M. İhsan Soysal, Gelibolu Kaymakam vekili Hasan Akbulut, 2. Kolordu Komutanlığına bağlı 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, Gelibolu Belediye Başkan vekili Mustafa Çoban, Cumhuriyet Savcısı Aslan Barlık, NKÜ dekan ve müdürleri ile öğrenciler katıldı.

     “Vatan ve Hürriyet Şairi” Namık Kemal’in mezarına buket ve çelenk bırakılmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mehmet Akif Ersoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Enver Çalışkan yaptı. Çalışkan’dan sonra NKÜ Türk Dili ve Edebiyatı 3. sınıf öğrencisi Emre Gül tarafından “Hürriyet Kasidesi”, Bolayır Şehit Nuriye Ak Ortaokulu öğrencileri tarafından şiirler okundu. Namık Kemal’le birlikte Gazi Süleyman Paşa’nın türbesi de ziyaret edildi.

     Bolayır’daki töreninden sonra programın ikinci bölümü Gelibolu Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda, NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Tevfik Sütçü’nün verdiği konferansla devam etti. Anma programı Gelibolu’daki tarihi yerlerin ziyaret edilmesiyle son buldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın