Cuma , 19 Nisan 2024
  • SAĞLAMTAŞ İÇME SUYU TEMELİ ATILDI

  • SAĞLAMTAŞ İÇME SUYU TEMELİ ATILDI

  • SAĞLAMTAŞ İÇME SUYU TEMELİ ATILDI

  • SAĞLAMTAŞ İÇME SUYU TEMELİ ATILDI

  • SAĞLAMTAŞ İÇME SUYU TEMELİ ATILDI

  • SAĞLAMTAŞ İÇME SUYU TEMELİ ATILDI

  • SAĞLAMTAŞ İÇME SUYU TEMELİ ATILDI

SAĞLAMTAŞ İÇME SUYU TEMELİ ATILDI

     Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) tarafından Sağlamtaş Mahallesinde yapımına başlanan İçme Suyu Hattı temeli atıldı. Temel atma törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Genel Sekreteri Oral Karakaya, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Şarköy Belediye Başkanı Süleyman Altınok, Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Malkara Belediye Başkan Yardımcıları, Mahalle Muhtarları ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

   Törende ilk konuşmayı TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa yaptı. Başa konuşmasında özetle şunları söyledi: “Sağlamtaş Mahallesinin su ihtiyacı 1988 yılından bu yana çeşitli şebeke hatlarıyla karşılanıyor. TESKİ Genel Müdürlüğü olarak İçme Suyu Şebekesi projesi hazırladık. 15.230 metre şebeke hattı döşeyeceğiz. Hedef olarak 1 Şubat 2016 tarihini verdik. Sağlamtaş Mahallemizi sağlıklı içme suyuna kavuşturacağız. Arıtma tesisimiz elden geçirildi. Asbestli boruları yenileme mücadelemiz de tüm ilçelerde devam ediyor. TESKİ olarak Malkara ilçemize büyük önem veriyoruz. Bundan sonraki adresimiz Kozyörük Mahallemiz olacak. Çalışmalarımız durmaksızın tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalarımızda yanımızda olan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İlçe Belediye Başkanlarımıza teşekkürlerimi iletiyorum. TESKİ’yi izlemeye devam edin.”

     Başa’dan sonra kürsüye davet edilen Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul oldu. Yurdakul yaptığı konuşmadan satırlar: “Sağlamtaş mahallesini asbestli, zararlı borulardan kurtarıp sağlıklı içme suyuna kavuşturmak için bir aradayız. Sadece bu alanda tüm hizmetlerimizde hemşerilerimizin sorunlarını gidermek için çalışıyoruz. Bu hizmetlerin sağlanmasında çok büyük emek harcayan, daima bizlerin yanında olan ve yol gösteren Büyükşehir Belediye Başkanımıza sizlerin de huzurunda teşekkür ediyorum. İçme Suyu Hattının Sağlamtaş Mahallemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

   Kürsüye son olarak davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak oldu. Albayrak konuşmasında: “Sağlamtaş Mahallesi Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden en güzel şekilde faydalanacak mahallerden bir tanesi. Göreve geldiğimiz zaman siyaset gömleğini çıkardığımızı söyledik. Çalışmalarımızı görmezden gelmek isteyen ve olaylara siyasi yönden bakan kişiler adına söylüyorum. Bizim tek düşüncemiz hizmet etmek. En büyük anlayışımız bu, hizmetin siyaseti olmaz. Bugün Sağlamtaş için tarihi bir gün, mahallemiz çok değerli çalışmalar sonucunda yeni bir su hattına kavuşacak. Sizlere verdiğimiz vaatleri tek tek yerine getiriyoruz ve bu gururu bugün burada sizlere paylaşıyoruz. Buraya gelirken de elimiz boş gelmedik. İçme Suyu Hattı’nın yanında Sağlamtaş Mahallemizin tüm yolları ve yan yolları asfalt olacak ve bu çalışma karayolları standardında yapılacak. Sizlerin de bizlere olan desteklerinizle yepyeni bir Tekirdağ yaratma anlamında emin adımlarla ilerliyoruz. Yeni İçme Suyu Hattı Sağlamtaş Mahallemize ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum, burada bulunduğunuz için de hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor sevgi ve saygılar sunuyorum” dedi.

       Sağlamtaş İçme Suyu Hattı açılış butonuna Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa ile birlikte bastı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın