Perşembe , 28 Mart 2024

SIRTKÖY SEMALARINDA TÜRK BAYRAĞI

   Muratlı İlçesi’nin Yeşilsırt Mahallesi’nde Yeşilsırtlılar Kültür ve Dayanışma Derneği’nin

girişimi ile Muratlı Belediyesi tarafından yaptırılan direk boyu 18 m, ebatları 5mX8m toplam 40m2 olan Türk Bayrağı’nın direğe çekiliş töreni yapıldı. Törene; Tekirdağ Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Kaymakamı Tamer Orhan, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, Muratlı Belediye Başkan Yardımcısı Güler Aktaş, Fen İşleri Müdür Vekili Aysun Yıldızoğlu, Büyükşehir ve Muralı Belediyesi çalışanları, basın ve Yeşilsırt sakinleri katıldı.

   Törenin açılış konuşmasını Derenek Başkanı Nazlı Özden yaptı. Özden; Yeşilsırtlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği olarak bayrak talebimizi kırmadan ve ikiletmeden buraya diken Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe’ye teşekkür ediyorum” dedi.

   Özden konuşma sonrası Yeşilsırt Mahallesi Muhtarı Hürriyet Borucu’yu mikrofona davet etti. Borucu konuşmasında şunları söyledi: “Bugün bayram şenliği yaşadığımız bir gün gibi. Değerli Büyükşehir Belediye Başkanımız burada, ayni sevinç ve duygularla buradayız. Atalarımızın Kocatepe’de, şehitlerimizin kanları ile diktiği bayrağımızı göklerden indirmeyeceğimize, gönderden indirmeyeceğimize söz veriyorum.”

   Borucu’dan sonra mikrofona Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe davet edildi. Tepe konuşmasında özetle şöyle dedi: “Yeşilsırt’ın bende başka bir yeri vardır. Yeşilsırt’ın anlam önemi benim için ayrıca yüreğimde taşıdığımbir sevgiyle devam ediyor. Buraya tavuk çiftliğini kurduğumda en büyük yardımı Yeşilsırtlılardan gördüm. Bir derdim olduğunda onlar koştular. Onların desteğiyle 4. dönem belediye başkanlığım devam ediyor. Bugün her yerden, en büyük gücüde Yeşilsırtlılardan alıyoruz.

   Yeşilsırt’ın anlamı çok büyük; Atatürk’ün babasının memleketinden gelenler buradadır. Atatürk’ün babası Kocacıklı’dır. Kocacık’a Atatürk Heykeli’ni Muratlı Belediyesi olarak biz yaptırıp, diktik. Muhtarımızın dediği gibi; onların bu bayrağı kanlarının son damlasına kadar koruyacağına inanıyorum.”

   Son olarak mkrofona davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak özetle şunları söyledi: “Biz biliyoruz ki; Yeşilsırtın tamamı, Muratlının 26.000 nüfusu, Tekirdağ’ın 908.000 nüfusu, Türkiye’nin 77 milyon nüfusunun tamamı; bu bayrak için kanını vermeye hazırdır. Mutlulukla verir. İnanıyorum ki yan tarafta, mezarlıkta yatanlarda bu bayrağı buraya koyduğumuz için gurur duyuyorlar, mutluluk duyuyorlar.

   Hizmet süremiz içinde verdiğimiz bütün sözler yerine gelecek. Bundan emin olun. Dün asfalt şantiyesine gittim. Devasa bir asfalt şantiyesi olacak. Aralık ayı içinde asfalt şantiyesinden ilk asfaltımızı alacağız. Muhtarım; buranın asfaltını tamamlayacağız. Sözümüz, sözdür.

   Biz; 7 düvele meydan okumuş insanların torunlarıyız. Biz; kanımızın son damlasına kadar bu bayrağı koruyacağız. Biz gücümüzü; ebedi önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ten alıyoruz. Biz onun ilkelerinde yürüyeceğiz. Gözünüz, gönlünüz hep vatan sevgisiyle dolu olsun.”

   Konuşmalar sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesiyle tören sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın