Cumartesi , 20 Nisan 2024

KENT KONSEYİ PROJELERİ GÖRÜŞTÜ

   Tekirdağ Büyükşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu kendi salonunda toplantı. İlk gündem maddesi 5 Aralık’ta yapılacak olan Kadın Meclisi seçimleriydi. Kent Konseyi Başkanı M. Ali Işıkgör seçimde izlenecek yöntem hakkında bilgi verdi. Işıkgör Kent Konseyi’nin kendi veya Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa yapacağı projeler hakkında da yürütme kurulu üyelerine bilgi verdi ve görüşlerini aldı.

   Işıkgör’ün Kent Konseyi Yürütme Kurulu’na projelerle ilgili verdiği bilgiler; “Gençlik ve Çocuk Meclisleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı yazdık. Okul başkanlarının isim listesini istedik. Çocuk ve Gençlik Meclislerinin bu başkanlardan oluşmasının daha doğru olacağını düşündük. İl Milli Eğitim Müdürlüğü bize dönmeden herhangi bir girişimde bulunmamız doğru olmaz.

   12 Aralık’ta koro seçmelerimizi 2 hocamız yapacak. Mustafa Ozan Türk Halk Müziği korosunu yönetecek. Nevzat Bey’de seçmelerde kendisine yardımcı olacak. Mehmet Reşat Aysu; 1910 Tekirdağ doğumlu, babası 1900 yıllarda Belediye Bandosu’nun şefliğini yapmış. Aysu Yunan İşgalinde ailesiyle İstanbul’a yerleşiyor. Türkiye’nin en önemli bestecilerinden birisidir. Emekli olunca İzmir’e yerleşmiştir. 22 Aralık’ta Tekirdağ Türk Musikisi Korosu’nun konseri muhtemelen Reşat Aysu anısına olacaktır. Türkiye’nin önde gelen sanatçılarından biridir. Bu Tekirdağ Kent Konseyi ve Musiki Derneği’nin ortak projesi gibi olacaktır.

   Tarih ve Kültür Çalışma Grubu’nu oluşturduk. Önümüzdeki hafta ilk toplantısını yapacak. Tarih ve Kültür Çalışma Grubu’nda; Akif Işın, Kenan Oflaz, Neşe Atik, Celal Çalık, Şerif Beysalan, Sezai Gençöz bulunuyor.

     Yamaç Paraşütü Şenlikleri ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Kadın Meclisi seçimlerinden sonra paraşüt kulübü, Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa toplantı düzenleyecek. Onlar Kiraz Festivali içine dapılsın diyorlar. Ben de Mayıs Ayı içinde yapılmasının daha doğru olacağını tekrar belirttim.

     Bu kentte doğup, büyümüş, yetişmiş kişileri buraya getirip onları çocukluk arkadaşlarıyla buluşturup kentin tarihiyle ilgili Kent Belleği oluşturmayı düşünüyoruz. Tekirdağ’da belirli bir süreyle burada görev yapıp gitmiş ama Tekirdağ’la yolları kesişmiş kişileri de davet etmeyi düşündük, çalışmalarına başladık.

     Erdinç Türe’nin oğlu Gökhan Türe; su altı fotoğrafçılığı kulübünü kuran kişidir. Genç yaşta vefat etti. Vefatından sonra buraya defnedildi. Kaş’ta ismini bir caddeye verdiler. Mayıs ayında su altı dalgıçlarını davet ederek Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı ile ortaklaşa Gökhan Türe’yle ilgili anma günü düzenlemeyi düşünüyoruz.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın