Cuma , 26 Nisan 2024

AFET AFFETMEZ

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ)  Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü tarafından Rektörlük Konferans Salonda  “Afet Affetmez” isimli konferans düzenlendi. İTÜ Öğretim Üyesi Mikdat Kadıoğlu konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferansa, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, NKÜ Rektörü Mümin Şahin, İl Emniyet Müdür V. Metin İlter, İl Jandarma Komutan V.  J. Yarbay Uğur Feyyaz Aydoğdu, Rektör Yardımcısı Bülent Eker, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı İsmail Yılmaz, akademisyenler ile öğrenciler katıldı.

NKÜ Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Emre Özşahin konferans öncesi yaptığı konuşmasında; “Aniden bastıran kısa sürede can ve mal kayıplarına neden olan büyük yıkımlar şeklinde tanımlanan afet olayları yeryüzünün neresinde olursa olsun yaşanılan yere zarar vermekte çok ciddi maddi ve manevi kayıplara yol açmaktadır. Doğal veya insan kaynaklı olan bu olaylar gerekli tedbirler alınmadığı takdirde felakete dönüşebilmektedir. Yani “Afet Affetmez”. Dolayısıyla keşke dememek için baştan çeşitli tedbirler alınması elzemdir. Bunların başında toplumun tüm kesimlerinin bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bugün gerçekleştirecek olan konferansın başarılı geçmesini diliyorum” dedi.  

Konferansın konuşmacısı Mikdat Kadıoğlu, deprem öncesi, deprem sırası ve sonrasında alınması gereken önemleri anlattı. Kadıoğlu, Depremin 0. saniyesine hazırlıklı olunması gerektiğini aktararak deprem öncesinde yapılması gerekenleri sıraladı. Deprem sırasında soğukkanlı olmanın önemine değinen Kadıoğlu, deprem anında “çök-kapan-tutun” hareketi yapılması gerektiğini söyledi.

Konuşmacı Kadıoğlu, eşyaları sabitleyerek veya yerlerini değiştirerek riskleri azaltmak gerektiğini, evlerde duman detektörü ve yangın söndürücü bulundurma ile mutlaka afet çantasının hazır bulundurulmasının önemini vurguladı. Günün anısına plaket takdimin ardından toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın