Salı , 19 Mart 2024

TRAKYA TANITIM FİLMİ YAPILDI

   Trakya Kalkınma Ajansı kısa adıyla TRAKYAKA Trakya’nın 3 ilinden oluşan tanıtım filmi hazırladı. Tanıtım kokteyli Çorlu’da yapılan filmin açılış konuşmasını Mehtap Cihan Miçonunoğlu Akkuş yaptı. Akkuş filmle ilgili açılış konuşmasında özetle şunları söyledi: “Trakya Kalkınma Ajansı “Trakya’ya Hoş Geldiniz” başlığı altında bir film hazırladı. Trakya’da uğranmadık yer bırakmamaya çalışarak tüm yerlere gitmeye çalıştık. Yemekler dâhil çalıştık. Bir film hazırladık. Birazdan buraya yönetmenleri davet ettiğimizde onlarda sizlerle çalışma esnasında karşılaştıkları güzellikleri sizlerle paylaşacaklar. Oyuncu kullanılmadı. Doğal olsun istedik. Şimdi filmin yönetmeni Serhat Genç ile ajanstan filmde görev yapan arkadaşımız Akın Kocamaz’ı buraya davet ediyorum.”

   Filmin yönetmeni Serhat Genç konuşmasında özetle: “Film 12 aylık bir çalışmanın periyoduydu. Nasıl yapacağız, neler yapacağızı oluşturduk. Üç periyottan oluşuyor çekimler. Bir ay müzik yapım çalışmaları sürdü. Filmde öne çıkarmak istediğimiz unsur; filmin doğal bir atmosfere sahip olmasıdır. Son yıllarda insanlar doğallığa önem veriyorlar. Çıplak gözle görülen şeylerin ekrana yansıtılması yasaktır. Trakya tanıtım filmi gerçeğe en yakın haliyle yapılmıştır. Buraya gelenler bire bir olanı izleyecekler. İnşallah Trakya’ya layık bir film ortaya koymuşuzdur diye düşünüyorum” dedi.

   Genç’in konuşmasından sonra 10 dakikalık tanıtım filmi izlendi. Filmden sonra kürsüye davet edilen TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin konuşmasında şunları söyledi: “Trakya için yapılmış, yapmaya çalıştığımız, eksiği ile fazlası ile beraber; eksiklikler vardı. Fuarlarda Trakya’yı tanıtan, Trakya’yı anlatan tanıtım filmi olmadığı için yaptığımız çalışmalardan böyle bir film ortaya çıktı. Çarşamba günü Mali Destek Programı adı altında program var. Turizme her zaman desteklerimiz var. Her çıktığımız Mali Destek Programı’nda yer verdik. Birçok fuara katıldık. Önümüzde Emit fuarı var. Biz stantları hazırladık. Katılmak isteyen gelsin, buyursun dedik. Biz şirketlerimiz; özellikle TSO ve Turizm Müdürlüğü ile ortaklaşa yaptığımız çalışma ile gelsinler, tanıtımlarını yapsınlar diyoruz.

   İşbirliğini arttıran çalışmalardan bir tanesi, Turizm Platformu’dur. Turizm platformunu kurduk. Her ay veya 2 ayda bir toplanarak Trakya’da turizmin geliştirilmesi için “Neler Yapılabilirleri” konuşuyor, tartışıyoruz. Her altı ayda birde bütün turizmcileri toplayarak “neler yapılabilirleri” anlatarak toplantı düzenliyoruz. Ev pansiyonculuğu artıyor. Bunda belediyelerin büyük katkısı var. Türkiye’de ve Dünya’da yıldızımız parlamaya başladı. Belediye, valilik ve üniversiteler ile beraber hareket ederek onlardan fikir alındı. Film hazırlandı. 10 dakika, 7 dakika ve 4 dakikalık ayrıca 50 saniyelik şeklinde hazırlandı. Youtbe’da, facebook’ta yayınlayarak Tekirdağ’ın Türkiye’ye tanıtılmasını sağlayacağız.

   Filmin ana teması; insandır. Bizim Trakya insanımızdır. Biz bu filmde Trakya’yı insanımız, onlar anlatsın dedik. Onlarda anlattılar. Bu filmler; elbirliği, işbirliğiyle hazırlandı. Burada bütün Trakya’nın renklerine değinmeye çalıştık. Elbirliği, güç birliği yaparak böyle bir filmi hazırladınız. Emeği geçenlere, tanıtım noktasında tüm Trakya’ya yayacağınız için Trakya Kalkınma Ajansı olarak halkım adına, kurumum adına çok teşekkür ediyorum.”

   Şahin’in konuşmasından sonra 4 dakikalık farklı bir formatta ki tanıtım filmi izlendi. Akkuş kürsüye gelerek “Filmin ana amacı ise Trakya’mızın yerli ve yabancı insanlara kapısını açmasını bekliyoruz. Trakya’nın bugüne kadar gidilmemiş, görülmemiş, rotaları çizilmemiş yerlere etkilerin artacağı düşüncesiyle bu filmi hazırladık” diyerek toplantının bittiğini basının sorularına Şahin’in salonda değil fuayede cevap vereceğini bildirdi. Basının ısrarla sorduğu filmin bütçesi ne kadardır? Sorusuna Şahin “ Ajans olarak bütçesi 75.000+ KDV’dir” cevabını verdi. Basından başka soru alınmadı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın