Salı , 19 Mart 2024

ADLİ YIL AÇILIŞINI AVUKATLAR YAPTI

   1 Eylül Adli Yıl Açılış töreni Tekirdağ Barosu’na kayıtlı avukatların katılımıyla yapıldı. Adli yıl açılış törenine CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, daire başkanları, avukatlar ve basın katıldı.

   Çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende günü anlam ve önemini belirten konuşmayı Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol yaptı. Erol konuşmasında şunları söyledi: “2015-2016 Adli Yıl Açılışı nedeniyle sizleri; Tekirdağ Barosu ve şahsım adına saygı ile selamlıyor, 87 bin meslektaşımın, ilimizde görev yapan Hâkim, Savcı ve adliye personeli başta olmak üzere, ülkemizin tüm yargı çalışanlarının yeni adli yılını kutluyot, bu yılın- öncekilere inat- ADALETLİ BİR YIL olmasını diliyorum.

     Bugün, bir başka açıdan da özel bir gündür. Bugün DÜNYA BARIŞ GÜNÜ’ dür. Savaşa, kavgaya, sövgüye değil “Barışa” her zamankinden de fazla ihtiyaç duyduğumuz bir süreçteyiz.

     Biz avukatlar, bölgemizden başlayarak, tün dünyada yokluğuna izin verilemeyecek ilk değerin BARIŞ olduğuna, insanlığın, ancak barış varsa insana yakışır şekilde geleceğe ulaşabileceğini ve sadece barış ile dünyanın yaşanılır kılınabileceğine inanırız. Ulusal ve uluslar arası düzeyde savaşları sonlandırıp barışı tesis edecek tek gücün, ADALET olduğu ise tartışılmaz bir gerçektir.

   Bu sebepledir ki “BARIŞ, adalet temeli üzerine yükselir ve biri yoksa diğeri de olmaz.” Bunun için hepimiz, avukat, hâkim, savcı ve tüm yargı çalışanları, sadece adaletin sağlayıcıları değil, BARIŞIN DA KORUYUCULARIDIR.

   Tekirdağ Barosu, 1958’den bugüne, 57 yıldır adaletin ve savunmanın saygınlığı için çaba göstermektedir. Bugün Tekirdağ’da 150’ye yakını kadın olmak üzere, 600’ü aşkın avukat, bir yandan sahada mesleğimizi yaparken, bir yandan da mensubu olduğumuz Tekirdağ Barosu aracılığıyla mesleğimize, hukuka ve yaşadığımız topluma duyarlı, özverili çalışmalarımızı sürdürmekte, adalet ve demokrasiyi yüceltmek için gayret göstermekteyiz.

   Tekirdağ’ın, Türkiye’nin ve insanlığın sorunlarına karşı duyarlılığımız, mutlak insan hakları ve hukuk devletinin korunması adınadır. Tekirdağ Barosu avukatları olarak HUKUKSUZ BİR DEVLET, ADALETSİZ BİR HUKUK İSTEMİYORUZ. AVUKATSIZ BİR ADALETİ DE KABUL ETMİYORUZ.

   Yeni adli yılın başlaması nedeniyle bir kere daha vurgulayarak belirtmek isterim ki, Avukatlara yönelik bireysel ve siyasal saldırılar, özlük haklarındaki eksiklikler sürmektedir. SAV- SAVUNMA- YARGI EŞİTLİĞİNDEKİ avukat aleyhine dengesizlikler hala ve maalesef can yakmakta, toplumun hak ve adalet duygusuna verdiği zararlar, adalete güveni sarsmakta, Avukatlar ciddi hak ihlalleri yaşamaktadır.

   Ancak, her ne olursa olsun bilinmelidir ki, şeref ve namusa ettiğimiz yeminle ve haklı bir gururla giydiğimiz bu cübbe, 365 gün- 24 saat göreve hazır ömürlük bir emekle taşınmaktadır. Hiçbir zaman, hiç kimsenin önünde ve hiçbir sebeple iliklenmemiş, iliklenmeyecektir.

   Tekirdağ’ın ve bu ülkenin avukatları olarak onurlu bir hak arama mücadelesi vermenin, alnı açık bir hayat sürdürmenin önemini, değerini ve mutluluğunu bilir ve buna göre yaşarız.

   Biz Avukatların, haksızlık karşısında koşulsuz direnci ve adaleti gerçekleştirme çabalarını her hal ve şartta devam ettirmeyi yaşam amacı ve sevinci sayan bir adalet ordusu olduğunu ve insanlık durdukça bunun süreceğini herkes bilmelidir. Çünkü Avukat; halkın hukuktaki yansıması, yargılamayı adil ve güvenilir kılan asli unsurdur.

   Güzel ülkemiz, artan huzursuzluklar, eşitsizlikler ve kayıpların yanı sıra, üniter yapımızı yok sayan özerklik söylemleri ile, Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyeti’ni hedef alan çok yönlü ihanetlerle ciddi bir imtihan vermektedir. Bugün sona eren adli tatil, teröre, -asker-polis-sivil- pek çok kayıp verdiğimiz acılı bir dönem olmuştur.

   Tekirdağ Barosu olarak, Türkiye Cumhuriyeti’ni ve masum insanları hedef alan hainlerin terör faaliyetlerini lanetliyor, hayatlarını kaybeden herkese, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve tüm milletimize bir kez daha başsağlığı diliyoruz.

   Bir kere daha söylemek ve akıldan çıkarılmamak gerekir ki; SAVUNMASIZ DEVLET ESİR, SAVUNMASIZ ADALET, YETİMDİR. DEVLETİ MEŞRU KILAN ADALET, ADALETİ MEŞRU KILAN, SAVUNMADIR. Yeni adli yılın, insana yakışır adil bir yıl olması temennisiyle Tekirdağ Barosu olarak hepinizi saygıyla selamlarım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın