Cuma , 29 Mart 2024

ERGENE GRUP YOLU TÖRENİ

   Ergene İlçesi’nde; Ulaş Çayla Saray grup yolunun yapım çalışması başlama töreni düzenlendi. Törene; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, İlçe Belediye Başkanları; Rasim Yüksel, Fehmi Altayoğlu, Ünal Baysan, İrfan Mandalı, Süleyman Altınok, Nebi Tepe, Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları, Büyükşehir Meclis Üyeleri, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Daire Başkanları ve vatandaşlar katıldı.

   Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende kürsüye ilk davet edilen isim Fen İşleri Daire Başkan Vekili Metin Pakdil oldu. Pakdil; proje içinde olan yollar, ihale aşaması ve maliyeti hakkında bilgiler verdi. Pakdil’in konuşmasından satırlar: “Yol çalışma projeleri 2015 yılı içerisinde yapılmıştır. 2015 yılında ihale sonuçlandırılmıştır. Yol Fen İnşaat firmasına ihale edilmiştir. Yol Fen İnşaat firmasına 6 Ocak’ta yer teslimi yapılmış bugün yol yapım çalışmalarına başlanmıştır. 9.6.2017’de bitirilecektir. KDV dâhil 21.500.000TL’nın bu proje için harcanması planlanmaktadır. Yolumuz 6 adet yerleşim yerinden geçmektedir. Avrupa Serbest Bölgesi’nin bu taraftan bağlantısını sağlayacaktır.”

   Pakdil’den sonra kürsüye davet edilen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel oldu. Yüksel şunları söyledi: “Büyükşehir Belediyesi ve Ergene Belediyesi çalışıyor. Söz verdiklerimizi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Ergene Ulaş’ta Ana Okulu’nun temelini yine beraber yapacağız. Dediğimiz gibi; iddialarımız, projelerimiz devam ediyor. Bu yolun; Ergene, Kapaklı, Saray halkımıza hayırlı olmasını diliyor, saygılar sunuyorum.”

   Yüksel’den sonra kürsüye davet edilen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı özetle şunları söyledi: “Dostlar; şu andaki ağımız, 25 km yakın karayolları standardına uygum bir ağ çalışması yapılacak. Bu yolla; TSE standartları çerçevesinde güzel bir yola kavuşacaksınız. Buradaki vefa; dostlarımıza hizmet, ben bunun 2016’da biteceğine inanıyorum. Bu yol güzergâhının Uzunhacı ile Yanıkağıl’ın yolunu 4 km kısaltacağını biliyorum. Karaağaç’ta 5.000.000 civarında Büyükşehir Belediye Başkanımızın Kapaklı’ya çok güzel hizmetler yaptığını biliyoruz. Ben; büyükşehirle gurur duyuyorum. Allah; yolumuzu, yolunuzu açık etsin. Hayırlı, uğurlu olsun.”

   Kürsüye son davet edilen isim Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tı. Albayrak konuşmasına; “2016’nın hizmet yılı olacağını ve temel atmalar, açılışlar ve benzer

Aktivitelerle sık sık bir araya geleceğimizi söylemiştim” cümlesiyle başladı.

   Albayrak konuşmasının devamında özetle; “Yetmezlerin üçüncüsünün temelini bugün atıyoruz. Bu yetmezlerin dördüncüsü, beşincisi, altıncısını yakında göreceksiniz. Şimdi Ergene’nin tamamının sağlıklı içme suyu tesisi için temel atacağız. Daha sonra Vakıflardan Yukarı Sevindik’liye giden o hattaki sıcak asfalt ve kanalizasyon içme suyu tesisatlarının temel atma töreni var. Size bu hizmetler devam edecek ama ben sizlere şimdi bir görev veriyorum özellikle uygulanmasını rica ediyorum. Bakın buraya yaklaşık olarak 20-21 Milyon bedel ödeyeceğiz. Bu yolun 10-20 mt bir statik hesapları yapıldı. Bu ilk defa Karayolları standardında yapacağımız sıcak asfalt; sizlerden ricam bu yolu koruyalım arkadaşlar Bu yol halkımızın verdiği vergilerle yaptığımız, yol bu yolu korumak zorundayız. Bu yolu; 3-5 taş ocağına değil vatandaşın hizmetine yapıyoruz. Bu yoldan ağır kamyonların geçmesine izin vermeyelim. Biz de tonaj kontrolü yapacağız.

   Bu yolların devamı gelecek Haziran ve veya Temmuz ayında Süleymanpaşa Seymenden Hayrabolu’nun Canhıdır Mahallesine, Tekirdağ’ın İnecik Mahallesinden Şarköy’ün Sağlamtaş Mahallesine çıkacak grup yollarımız var. Bunları yapmak zorundayız. Kanalizasyonunuz yapılıyor. Zaman zaman sularınız kesilecek, çamur olacak, toz olacak; bunları sabırla karşılamalısınız. Süleymanpaşa da 380 km altyapı yapıyoruz. Biz bir nesil zahmet çekecek diğer nesil rahat edecek. Bize kızanlar bile birgün gelecek bize teşekkür edecekler. Ben bu grup yolunun Tekirdağ, Ergene ve Saray’lı vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın