Cumartesi , 27 Nisan 2024

TETAŞ’IN BASIN AÇIKLAMASI

Tekirdağ Taşımacılık A.Ş. kısa adıyla TETAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Küçükmidil bir internet sitesinde kendileriyle ilgili olarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yanındaki minibüslerin oradan çıkarılması olayının UKOME ve TETAŞ’ın oyunu olduğunu belirten haberle ilgili basın açıklaması yayınladı. Gazetemize gönderilen İlyas Küçükmidil’in konuyla ilgili basın açıklaması:

—BASIN AÇIKLAMASI—

Bir internet sitesindeki Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 1. Olağanüstü Toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yanındaki minibüs depolama alanının başka bir yere taşınarak ring sistemine dönmeleri ve depolamalarını ilk kalkış yerlerinde yapmaları yönünde alınan kararın “Tetaş’a peşkeş çekmek için alındığı ve bu kararın Tetaş, UKOME ve diğer güç odaklarının oyunu olduğu” şeklindeki minibüs esnafı olduğunu ifade eden bir kısım şahısların asılsız, yanlış, yanıltıcı olmakla birlikte şirketimizi ve işletmemizi hedef gösteren beyanlarına dayanılarak yayınlanan haber nedeniyle değerli Tekirdağ kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için aşağıdaki açıklamaların yapılması gerekmiştir.

Bahse konu söz konusu haberde gazetecilik ve habercilik ilkelerine uygun hiçbir öğe bulunmamakta olup, gerçek dışı aktarımdan ibarettir.

Değerli Tekirdağ’lı hemşehrilerimizin de yakından bildiği ve takip ettiği üzere 2012 yılında Tekirdağ Belediye Başkanlığı’nın düzenlediği özel halk otobüsü ihalesine Tekirdağ Şoförler ve Otomoblciler Esnaf Odası Başkanının öncülüğünde tüm Şehiriçi Minibüsçü Kooperatifleri, minibüsçü ve  şehirdeki diğer esnaf ile birlikte katılma kararı alınmıştır. Ancak ihale günü ve şartnamesi ilan edildiğinde ne bir şirketimiz, ne de ihale şartnamesinde aranan iş deneyimimiz bulunmamaktaydı. Şirketin kuruluş işlemleri için dahi herhangi bir sermayeye sahip değildik. Bütün bu olumsuz duruma rağmen, bu ihaleyi, birleşip güç oluşturarak alacağımıza inandık ve çalışmalarımıza başladık.

İş deneyimimin olması nedeniyle ihaleye şahsım adına katıldım ve en yüksek teklifi vermek suretiyle ihaleyi kazandık. İhalenin kazanılması minibüsçü esnafının bir zaferi olması nedeniyle tüm kentte sevinçle karşılanmıştır. 2013 yılından bu yana ihalede belirlenen şartname ve güzergahlarda özel halk otobüsleri ile toplu ulaşım hizmeti vermeye devam etmekteyiz.

Bahse konu haberin aksine, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi’nin 1. Olağanüstü Toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yanındaki minibüs depolama alanının başka bir yere taşınarak ring sistemine dönmeleri ve depolamalarını ilk kalkış yerlerinde yapmaları yönünde alınan kararın, şirketimiz Tetaş Tekirdağ Taşımacılık A.Ş. ve özel halk otobüsü işletmemiz ile herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Bu kararın alınması ile ilgili olarak herhangi bir talebimiz dahi yoktur. Bahse konu karar, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca hazırlatılan “Toplu Taşıma Rehabilitasyon Projesi Sonuç Raporu” çerçevesinde UKOME tarafından alınan bir karardır.

Bu nedenle UKOME tarafından alınan kararın, sanki özel halk otobüsü işletmemizin bir talebi üzerine alınmışçasına olumsuz bir algı oluşturulmaya ve minibüsçü esnafının da ortaklığı bulunan işletmemizin minibüsçü esnafı ile karşı karşıya getirilmeye çalışılması asla kabul edilemez.

Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Tetaş Tekirdağ Taşımacılık A.Ş.

Yönetim Kurulu Başkanı

İlyas KÜÇÜKMİDİL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın