Cuma , 29 Mart 2024

EŞKİNAT MUHTARLARLA BULUŞTU

   Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Eski Çevre Bakanı Fevzi Aytekin, Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleriyle birlikte ilçe mahalle muhtarlarıyla yemekte buluştu.

     Yemeğin açılış konuşmasına Süleymanpaşa İlçesi’nin bütünlüğü ile başlayan Eşkinat; “Süleymapaşa’nın 74 mahallesiyle beraber bir bütün olduğunu düşünüyoruz. O köye, bu mahalleye, bu yöreye yapılan hizmet değil, Süleymanpaşa’nın tamamına yapılan hizmet; hepimize yapılan hizmet diye bakıyoruz. Zaman zaman 74 mahalleye birden gücümüz yetmiyor. Adil bir şekilde hizmeti dağıtmaya çalışıyoruz. Bu noktada anlayışınız ve bizlere desteğinizden dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

   Eşkinat’tan sonra konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak özetle şunları söyledi; “Biz muhtarlarımızın sorunlarına büyük önem veriyoruz. Muhtarlarımızın özlük haklarıyla ilgili düzenlemelerin üzerinde duruyoruz. Bunları gerçekleştirmek için uğraşıyoruz. Ayrıca köy yollarımızda sıkıntılar olduğunu görüyorum ama bunları da aşacağız göreceksiniz. Benim belediyelerimize güvenim tam. Sizin de en ufak bir sorunda başkanlarımızla görüşerek sorunun çözümü olacağınıza eminim

   Öztrak’tan sonra Belediye Başkanı Gülferah Güral belediyenin bazı hizmetlerini muhtarlara hatırlatarak başladığı konuşmasında; “Geçen yıldan beri sağlık müdürlüğümüz ve KETEM ortaklığında Salı ve Cuma günleri meme kanseri kontrolü için kadınlarımızı taşıdık. Yine de kontrollere gitmeyen varsa bizleri bilgilendirin. Bu konuda sizden destek istiyorum. Ayrıca köylerimizde kadınlarımıza yönelik kurslar açmak istiyoruz. Bazı köylerimizden talep alıyoruz ama bu talebin artması lazım. Sizlerden kadınlarımızın yanında olup kurslara ilgi göstermesi yönünde olumlu etkinizin olmasını istiyorum” dedi.

   Son konuşmayı Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yaptı. Albayrak konuşmasında şunları söyledi; “Sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 01.01.2016’dan itibaren hangi muhtar beni ararsa arasın sorunları 2 günde çözülecek. Büyükşehrin bütün gücüyle hizmet vermesini 01.01.2016’dan itibaren göreceksiniz. Tekirdağ’ın 1217 km köy yolunun tamamı bizim hizmet süremiz içerisinde ya sıcak asfalt, ya da taş kaplama şeklinde hazır hale gelecek.

   Bu sene bir greyder ihalesi yaptık. Bundan sonra hasat zamanı siz greyder kiralamayı düşünmeyeceksiniz. Sayın başkanın da benim telefonumda 24 saat açık. Muhtarlarımıza açık olarak söylüyorum. 1 günde çözülmeyen işinizi bize bildirin. Bize güvenmeye devam edin. Biz buraya hizmet için geldik.”

     Konuşmalardan sonra muhtarlar istek ve şikâyetlerini milletvekili ve belediye başkanlarına bildirdiler. Izgaranın başına geçen Öztrak muhtarlar için köfte pişirip ikramda bulundu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın