Salı , 19 Mart 2024

HUSUNLU’DA CEVİZ HASADI

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, İl Jandarma Komutan V. Alb. Mustafa Çetinkaya, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal ile birlikte ceviz hasadına katılmak üzere Süleymanpaşa ilçemiz Husunlu Mahallesini ziyaret etti.

Vali Yıldırım, Husunlu Mahalle Kahvesinde vatandaşlarla sohbet ederek vatandaşların sıkıntılarını ve taleplerini dinledi; dile getirilen sıkıntılar hakkında yetkililerden bilgi alarak sorunların çözümü ve taleplerin yerine getirilmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Husunlu Mahallesinde Selahattin Milli’nin sahibi olduğu çiftlikte ceviz hasadına katılan Vali Yıldırım, çiftlik sahibi ile bir süre sohbet ederek hasat süreci ile ilgili bilgi aldı ve bol, bereketli bir hasat diledi. Vali Yıldırım, Ceviz hasadında çalışan kadın çiftçilerle de bir süre sohbet etti ve kadın çiftçilerimizin Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü kutlayarak çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Tekirdağ’da son yıllarda yeni ceviz bahçeleri tesis edilmekte olup, İlimizde 25000 dekar alanda ceviz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Geçmiş yıllarda Şebin, Bilecik, Yalova çeşitleri yaygın olarak tercih edilirken, son yıllarda tesis edilen ceviz bahçelerinde kısa sürede ekonomik verime ulaşması nedeniyle Chandler çeşidi ağırlıklı olarak tercih edilmektedir. İlimizde kayıtlı 1256 ceviz üreticisi mevcut olup, 2020 yılında 3500 ton ceviz üretimi gerçekleşmesi beklenmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir cevap yazın