Cuma , 26 Nisan 2024

KAPAKLI İLKOKULUNUN TEMELİ ATILDI

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin 11 İlçeye 11 Okul projesi kapsamında Kapaklı İlçesine yapılması planlanan İlkokulun temel atma töreni yapıldı.

     Temel Atma törenine okulun yapılacağı arazide protokolün birlikte ilk harcın atılması için butona basmasından sonra Kapaklı’da ki yoğun yağış nedeniyle tören Vatan Düğün Salonu’nda devam etti.

Salonda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende kürsüye ilk davet edilen isim Genel Sekreter Yardımcısı M. Zeki Gürcün oldu. Gürcün “Yerel seçimler bittikten ve büyükşehir belediyesi organizasyonu oluşturmaya başlandıktan itibaren başkanın ilk projesi “11 ilçeye 11 okul” projesi oldu” diyerek başladığı konuşmasında projede yapılacak okulların geldikleri aşamalar, okullara yapılan yardımlar hakkında bilgi verdi. Konuşmasının son bölümünde Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın Kapaklı ile ilgili projeleri ve Fen İşleri Dairesinin alınacak ve alınan makinelerini, Fen İşlerinin geldiği noktayı rakamlarla anlattı.        Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın Kapaklıda yapılacak projelerinden bazıları: Kapalı Spor Salonu, Kapalı Yüzme Havuzu, Otogar, İsmet Paşa Üstgeçidi, Kültür Merkezi, Sosyal Hizmet Engelli Yaşam Evi, 11.11.2015 tarihinde ihalesi yapılacak Yukarı Saray Karayolu.

Gürcün’den sonra kürsüye İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant davet edildi. Nalbant’ın konuşmasından satırlar: “Kapaklı İlçesi sütten kesilmemiş çocuk gibi; 6.12.2013 tarihinde Tekirdağ Büyükşehir olduktan sonra Kapaklı İlçe oluyor. Buradan da 22 ay ortaya çıkıyor. 9.2.2015’te İbni Sina okulumuzun arkasında Kapaklı Lisemizi açtık. Yakında İbni Sina okulumuza 4 derslikli Ana Okulu’nu kazandırmış olacağız. Sınıfların sayısı en fazla 30 olsun. Bu iş; el birliği, gönül birliği ve eğitime gönül verenlerle olur.”

Nalbant’tan sonra kürsüye gelen Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı oldu. Mandalı “Nerden başlanması lazım? Önce devlet yolundan başlamamız lazım. Geçtiğimiz günlerde 4 Suriyeli vatandaşımız mevcut yolda canlarını yitirdiler. Çözülemeyen bir yolumuz var. 1 Kasım’da iktidara gelirseniz ilk çözeceğiniz yollardan bir tanesinin Kapaklı-Saray Yolu olmasını istiyoruz” diyerek konuşmasına başladı.

NERDE BİZİM ADALETİMİZ?

31.03.2014 tarihinde resmen ilçe olduk. 6.2.2012 esas ilçe yapıldığımız tarihtir. Bizim Bakanlar Kurulu ile ilçe olduğumuz o gün tasdiklendi. Ey devlet erkânı; hastane lazımdı, yol lazımdı. Neden yapmadın? Kapaklıya bir çivi bile çakılmadı. Devlete vergi verirken 8. geri alırken 58. sıradayız; nerde bizim adaletimiz? Biz; verdiğimiz kadar değil 10 sıra aşağısından 18. sırada istiyoruz.

DEVLET HİZMETLERİNİ TRAKYA’DA GÖRMEK İSTİYORUZ

Trakya’da bizim tek noktaya vurmamız lazım. İşte İğneada Nükleer Santrali; gidin Almanya’ya 2016’da nükleer Santral kaldırılırken biz Nükleer Santral kuruyoruz. Biz; Türkiye olarak bir noktaya vuramazsak, başaramayız. Bir ve beraber olamazsak kazanamayız.

Eğitim bizim işimiz değil; Ey Devlet; bize eğitimle ilgili desteği sunmak zorundasın. Ey 1 Kasım; biz devlet hizmetlerini Trakya’da görmek istiyoruz.

KAPAKLIYA ÜNİVERSİTE AÇMAK ZORUNDASIN

Biz diyoruz ki; bşze üniversite lazım. Kapaklıda hala sen kaba inşaatını yap da ben belki Kapaklıya gelirim diyorsun. Sen bunu diyemezsin. Kapaklıya sen üniversite açmak zorundasın.

KAPAKLIDA NOTER YOK

Kapatılan okulları bize verin vatandaşın sosyal ihtiyacı doğrultusunda sunalım. Yeni emniyet binası, vergi dairemizin bir an önce açılması lazım. Noterimiz gelmeli. Yüz bin nüfuslu yerde noter yok. Kapaklıda mevzuat tıkandı gibi düşünceler nasıl oluyor?

KAPALI PAZAR ALANI

Mal Müdürlüğü’nden arsa tahsisini gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Çözdükten sonra hali Kapaklıya kazandırmanızı istiyoruz. İkiz göllerimizi bungalov evlerinle çevirerek oradaki projemizi de gerçekleştirmiş olacağız.

PROJELERİMİZ HAZIR

Spor Salonumuz, Üst Geçidimiz ayni şekilde projeleri hazır, ihaleye çıkın. Kadir Başkanımdan 3.000 kişilik cami sözü aldık. Hayırlı olsun. Orada su kuyusu var birde Türk Hamamı yapın. Köylerimizi çok amaçlı salonlara kavuşturalım dedik. Kadir Başkanım sözünü verdi. 5 köy 1 beldemizde toplam 6 tanesinin, halı sahanın sözünü verdi.

Mandalı’dan sonra kürsüye Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak davet edildi. Albayrak temeli atılan projenin başkanlığının ilk projesi olduğunu, Karaağaç Kanalizasyon yapımına nasıl karar verdiğini anlattı. Konuşmasının son bölümünde Albayrak; “Her şeyin en güzeli halkımız için olacaktır. Buraya hizmet için geldik. Sosyal belediye odaklı hizmet ediyoruz.

TENKİT EDEN SİYASAL DÜŞÜNCELERİN HİZMETİMİZDEN BAŞI DÖNECEK

Pamukkale Üniversitesi ile yapılan çalışma bitti. 4 cilt halinde yolların durumu çıkarıldı. Büyükşehir üyelerine brifing verilecek. Ocak başından itibaren uygulamaya geçeceğiz. Sonuna kadar 11 ilçe belediye başkanının arkasındayız. Biz artık hizmet için hazırız. Bizi tenkit eden siyasal düşüncelerin 1.1.2016’dan itibaren hizmetimizden başı dönecek. Kazanan Tekirdağ olsun. Her şey gönlünüzce olsun” dedi.

Albayrak’tan sonra kürsüye CHP Tekirdağ Milletyvekili Emre Köprülü davet edildi. Konuşmasına yatırım açığı olduğunu, kişi başına düşen gelirde 81 il içinde 75. sırada olduğumuzu, yavaş yavaş kamuoyunun oluşmaya başladığının görüldüğünü söyleyerek başladı. Konuşmasının son bölümünde Köprülü şunları söyledi: “2013 yılından beri buranın ilçe olacağı belliydi. Hükümet binamız kiralık, Hastane binasına bakıyoruz; herkes hastane için Çerkezköy’e gitmek zorunda kalıyor. Adliye binasına kavuşamadık, temelini bile atamadık.

Biz; hem devletin parasının çar-çur olmasını istemiyoruz hem de hizmet almak istiyoruz. İnşallah biz karar verecek mekanizmalarla bunları gerçekleştireceğiz. Büyükşehir belediye başkanıma, ilçe belediye başkanıma teşekkür ediyorum. Hayırlı olsun diyorum. İnşallah okullarımızda çocuklarımız; çağdaş, Atatürkçü eğitim sürdüreceklerdir diyorum.”

Kürsüye davet edilen son isim Kapaklı Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz oldu. Gürbüz konuşmasında şunları söyledi: “İlçemizin nüfusu hızla artıyor. Türkiye yaş ortalaması 31, Tekirdağ yaş ortalaması 33, Kapaklının yaş ortalaması 29’dur. Kapaklı daha genç bir nüfusa sahiptir. Bu ülkeye biz her ne kadar okul yaparsak yapalım ihtiyaçları karşılamada zorlanacağız. Bizim dersliklere haddinden fazla ihtiyacımız var. Hayırlı, uğurlu olsun. Hepinize teşekkür ederim.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“ARKADAŞLARIMIZA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDİYORUZ”

TMMOB Tekirdağ İl Koordinasyon Kurulu gezi direnişinin yıldönümünde gezi davasından hükümlü durumunda bulunanlara sahip çıkmak …

Bir yanıt yazın