Cuma , 26 Nisan 2024

YILDIZ TAEKWONDOCULARIMIZ ANTALYA’DA PARLADI

6-8 Temmuz tarihlerinde Antalya’da yapılan ” 15 Temmuz Şehitlerini Anma Yıldızlar Türkiye Şampiyonası”na 1600 erkek 800 bayan toplam 2400 sporcu katıldı. Dünyada ilk defa olarak 15 ring kurularak yapılan ve gece 3 lere kadar süren şampiyonaya Tekirdağlı Sporcular  1 ALTIN 2 GÜMÜŞ 1 BRONZ madalya ve 2 çeyrek finalle Damga vurdu.

47 kg Işıl Zafer 5i nakavtla olmak üzere 7 maçını da rahat kazanarak yine Türkiye’nin en iyisi olduğunu gösterdi ve TÜRKİYE ŞAMPİYONU  olarak altın madalyayı aldı.

53 kg Oğuz Tokgöz Tüm maçlarını nakavtla kazanırken finalde 23-22 kaybedip TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu ve gümüş madalya aldı.

37 kg Azra Çavuş 5 maçını nakavtla kazanırken altın vuruşla kazandığı yarı finalde yaşadığı sakatlık sonucu finali 4-3 kaybedip TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu ve o da gümüş madalya da kaldı.

41 kg İdil Zafer de finale kadar 5 maç nakavtlarla ve açık farklarla gelip 1. olan sporcuya 10-7 yenilerek TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ oldu ve bronz madalya kazandı.

55 kg Sıla Ece Erol 2si nakavtla 4 maç alırken çeyrek finalde yenilerek TÜRKİYE 6.sı oldu.

57 kg Ozan Toytoğlu 3 maçı da nakavtla alıp çıktığı çeyrek finalde yenilerek TÜRKİYE 7.sı oldu

Çok iyi mücadele eden diğer sporcularımız da üst turlara kadar çıkma başarısı gösterdiler.

Türkiye Şampiyonasında   ilk sekizde olan sporcular Temmuz sonunda yapılacak Milli Takım Seçmesine katılacaklar. Seçmede 1.olan Sporcular Mısır’da yapılacak Dünya Şampiyonasında, 2. olan Sporcular Macaristan’da yapılacak Avrupa Şampiyonasında, 3. olan sporcular Tekirdağ’da yapılacak Balkan Şampiyonasında Ülkemizi temsil edecekler.

Işıl Zafer ve Oğuz Tokgöz Avrupa vizesini daha önce almışlardı. Şimdi de dünya şampiyonasına gitmek için yarışacaklar. İdil Zafer, Azra Çavuş, Sıla Ece Erol ve Ozan Toytoğlu ise bu üç Şampiyonadan birine gitmek için mücadele edecekler.”

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

BAŞKAN YÜKSEL ŞAMPİYONLUK MAÇINDA

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Tekirdağ Namık Kemal Stadı’nda seyircisiz oynanan Tekirdağspor – Fethiyespor karşılaşmasını …

Bir yanıt yazın